Marcel Ciolacu: ” Daniel Băluță este unul dintre cei mai buni primari din România în momentul acesta”/ VIDEO

1271

Premierul Marcel Ciolacu a participat la deschiderea noii unități de pompieri ISU situată în strada Perșani 2, din sectorul 4, miercuri, chiar de ziua pompierilor români, prilej cu care a afirmat despre Daniel Băluță că este „unul dintre cei mai bun primari din România”.

Construită de la zero de către comunitatea Sectorului 4 al Capitalei, ISU Perșani are în componență o zonă dedicată mașinilor de intervenție, o zonă administrativă destinată angajaților ISUBIF, cu sală de sport, dormitoare, bucătărie, vestiare, birouri, spații tehnice, precum și un spațiu educațional în care tinerii și copiii vor putea fi instruiți de către personal calificat, cu privire la comportamentul necesar în cazul unor situații de urgență.

Citește și: Cursurile la ”Gheorghe Șincai” din Sectorul 4 se țin tot în clădirea veche

Este prima unitate de pompieri, construită în București în ultimii 32 de ani.

Daniel Băluță: ”Închidem un circuit integrat menit să protejeze și să salveze vieți. Evident, nu ne oprim aici”

Gazda evenimentului, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a început prin a ura cele bune salvatorilor, cu ocazia Zilei Pompierilor. „La mulți ani și toate cele bune pompierilor salvatori, celor care salvează vieți, uneori cu prețul propriilor lor vieți”, a afirmat edilul care a continuat: „Tot ceea ce facem aici, în comunitatea Sectorului 4, este legat de ideea de protejare a vieții. Aceasă unitate de pompieri, construită în mijlocul unei comunități ignorate mulți ani, nu este o investiție singulară. Am început cu amenajarea secției de Mari Arși de la spitalul Bagdasar Arseni, am continuat ridicând de la zero Unitatea de Primiri Urgențe a aceluiași spital, iar acum, cu această unitate ISU, închidem un circuit integrat menit să protejeze și să salveze vieți. Evident, nu ne oprim aici. Începem în curând construcția unei noi maternități, iar împreună cu spitalul de Pneumologie, realizăm o secție nouă, tot aici, în Sectorul. În plus, urmează construcția unui pavilion de chirurgie pentru spitalul de Stomatologie, ce va deschis în maximum 3 luni. Iar asta nu e totul, pentru că în scurt timp, vom avea o unitate de pompieri și în cartierul Tineretului, astfel încât gradul de siguranță al oamenilor din București să crească”.

Marcel Ciolacu: ”Mă bucur că domnul Băluță are o viziune integrată”

„E normal să fiu emoționat. Sunt în fața dumneavoastră, a pompierilor, și de multe ori interveniți în situații-limită, rezolvând probleme. Acelea să știți că nu sunt știri, nu ajung la televizor. Știrile sunt când tot în situații-limită interveniți astfel încât lucrurile să nu ia o amploare mult mai mare și să fie mult mai multe victime omenești. Aici mă refer și la incidentul de la Crevedia, și la intervențiile, an de an deja, din Grecia, unde alți președinți de stat, alți prim-miniștri ne trimit scrisori sau ne dau telefoane și ne mulțumesc pentru activitatea dumneavoastră. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Este prima unitate de pompieri construită cred că în ultimii 40 de ani, dar nu numai în București, în România. Acest lucru se datorează, cum este normal, primarului Sectorului 4, domnului Daniel Băluță, dar și locuitorilor din Sectorul 4, care astăzi ne privesc. E pentru prima oară când o astfel de unitate are și componentă educativă. Aici pot să vină tineri, pot să vină copiii, pe care dumneavoastră îi învățați cum să se manifeste în situațiile de urgență. Întotdeauna prevenția și educația salvează vieți omenești”, a adăugat prim-ministrul social-democrat.

„Categoric ea deservește sudul Bucureștiului și parte din Ilfov. Timpii de intervenție vor fi foarte reduși, din acest moment. Mă bucur mult că domnul primar, de fapt, are o viziune, se pare, care să nu deservească numai Sectorul 4, ci și Sectorul 5. Are o viziune integrată, și de la stația de pompieri, investițiile de la Spitalul Bagdasar și de la noua secție de UPU, și la o viitoare stație de pompieri. Asta face diferența dintre primari cum este Daniel Băluță, care, n-am nicio reținere să o spun, e unul dintre cei mai buni primari din România în momentul acesta, și primari care intervin punctual și nu înțeleg că, totuși, au trecut foarte, foarte mulți ani de la Revoluție”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Raed Arafat: ”Asistăm la un moment istoric. Aș fi vrut să spun că asistăm la un moment de normalitate”

La rândul său, Raed Arafat, s-a arătat și el impresionat: ”Asistăm la un moment istoric. Și n-aș fi vrut să zic acest lucru. Aș fi vrut să spun că asistăm la un moment de normalitate. Asistăm la prima construcție de la zero în municipiul București. De la Revoluție încoace și ani de zile înainte de Revoluție nu s-a mai făcut așa ceva. Acum cîțiva ani am stabilit nevoia noastră în interiorul municipiului București. Și asta era de 13 puncte de plecare noi. Atunci am avut discuție cu domnul primar Băluță și acum vedem primul realizat și pentru asta vreau să-i mulțumesc domnului primar și Primăriei Sectorul 4 pentru această realizare, care vine în folosul populației. Mulțumesc, domnule primar pentru sprijinul pe care-l primim”!