Cursurile la ”Gheorghe Șincai” din Sectorul 4 se țin tot în clădirea veche

1530

Elevii de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” au început cursurile și în acest an școlar, tot în vechea clădire, încadrată în lista imobilelor cu risc seismic II.

Neînțelegerile dintre conducerea școlii și Primăria sectorului 4 au lăsat școala nereabilitată și nereconsolidată.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Parcul Tudor Arghezi, care va fi inaugurat la final de septembrie

Cei circa 1.000 de elevi ai Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Capitală au intrat, din 11 septembrie, la cursuri tot în vechea clădire a unității de învățământ. Reabilitarea și reconsolidarea propuse de Primăria Sectorului 4 și de Ministerul Învățământului din 2021, nu au mai avut loc. Motivul? Conducerea liceului, părinții și elevii s-au opus, de frică să nu fie vorba de un tun imobiliar. La acel moment, s-a refuzat strămutarea într-o altă locație, în vederea începerii lucrărilor de reabilitare și reconsolidare.

În consecință, și în anul școlar 2023-2024, elevii vor învăța într-o clădire despre care experții au menționat într-un raport din 2019 că are zidăria puternic degradată pe alocuri, pereții sunt crăpați și fisurați, iar acoperișul este și el afectat. Din raport reieșea că „Șincai” se încadrează în clasa a doua de risc seismic. Și tot așa a rămas și azi, dacă nu cumva mai rău.