“Love4bike” eveniment dedicat bicicliștilor, în Parcul Tineretului din Sectorul 4

1225

Dependenți de mersul pe două roți, artiști în acrobații pe bicicletă, sau doar cicliști de ocazie sunt așteptați pe 22 septembrie, în Parcul Tineretului din Capitală, la “Love4bike”, un eveniment organizat de Primăria Sectorului 4, care va duce dragostea pentru biciclete la un nou nivel.

Destinat în principal elevilor claselor IX-XII, din Sectorul 4, evenimentul va avea o parte de concurs și una de conștientizare, de promovare a conceptelor de Mobilitate Urbană durabilă și a transportului alternativ.

Concursul va fi organizat pe grupe de vârstă, respectiv secțiunea cadet 15-16 ani (clasele a IX-a și a X-a) și secțiunea Junior, pentru categoria de vârstă 17-18 ani (clasele a XI-a și a XII-a). Participanții înscriși în concurs vor parcurge un traseu de aproximativ 5 kilometri, care va fi marcat pe aleile existente în parc”, a explicat Ioan Gâf-Deac, Directorul general al Direcției de Mobilitate Urbană Sector 4.

Potrivit organizatorilor, partea a doua a evenimentului va consta în demonstrații și cursuri teoretice interactive dedicate elevilor de liceu, cu scopul de a promova bicicleta ca mijloc de transport alternativ și de a-i ajuta să afle de la specialiști beneficiile mersului pe bicicletă, regulile de echipare a bicicletei, conform legilor în vigoare, precum și regulile de bună practică în timpul deplasării pe drumurile publice, care să-i ajute să fie cât mai în siguranță.

Citește și: Lacul din Parcul Tineretului – transformat în baltă de pescuit

Regulile concursului și probele pe care concurenții le vor avea de trecut la capitolul îndemânare vor fi stabilite împreună cu Federația Romană de Ciclism, cu care urmează să încheiem un parteneriat, pentru acest eveniment. Ne dorim să promovăm mobilitatea urbană de tip ecologic, prin utilizarea bicicletei de către tineri, dar și de către adulți. Peste tot în lume mersul pe bicicletă este văzut ca un simbol al sănătății populației și mediului”, a afirmat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, adăugând că se estimează că vor participa la “Love4bike” cel puțin 200 de concurenți și 700 de persoane pasionați de mersul pe bicicletă.

Atât competiția, cât și ceremonia de premiere vor fi transmise live pe pagina de Facebook “Mobilitate Urbană Sector 4” și pe ecranul amplasat în zona scenei.

Pentru asigurarea ordinii publice, organizatorii vor încheia un parteneriat cu Direcția Generală de Poliție Locală Sector 4, iar pentru salubrizarea zonei la finalul evenimentului, cu S.C. ADP4 S.A. În prezent, documentația privind desfășurarea “Love4bike” a fost transmisă Primăriei Municipiului București, spre avizare.