Intersecția Piața Libertății din Sectorul 4 va fi reconfigurată

876

Două intersecții din București vor fi reconfigurate, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Este vorba despre intersecția Șos. Colentina – șos. Fundeni – șos. Andronache – str. Gherghiței din Sectorul 2 și de intersecția Piața Libertății din Sectorul 4.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că au fost atribuite contractele de achiziţie publică pentru serviciile de elaborare DALI (documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţii), în vederea reconfigurării a două intersecţii importante din Bucureşti, fiind vorba despre intersecţia Şos. Colentina – şos. Fundeni – şos. Andronache – str. Gherghiţei din sectorul 2) şi intersecţia Piaţa Libertăţii din sector 4.

Citește și: Primăria Sector 4 vrea să acorde un sprijin financiar de 300.000 lei Federației Române de Judo

Am atribuit contractele de achiziţie publică pentru serviciile de elaborare DALI, în vederea reconfigurării a două intersecţii importante din oraş. Este vorba despre intersecţia Şos. Colentina – şos. Fundeni – şos. Andronache – str. Gherghiţei (sector 2) şi intersecţia Piaţa Libertăţii (sector 4). Aceste documentaţii vor sta la baza întocmirii ulterioare a proiectului tehnic pentru execuţia lucrărilor. Termenul de realizare a DALI este de 120 de zile calendaristice de la data ordinului de începere”, a scris Nicuşor Dan într-un mesaj pe Facebook.

În cele două intersecții pe care le vom reconfigura se regăsesc acum artere foarte aglomerate: șoseaua Colentina, șoseaua Fundeni, șoseaua Andronache (care face legătura între Centura București și cartierul Colentina) și strada Gherghiței (care face legătura între Autostrada A3 București – Ploiești și șoseaua Colentina). Modernizarea lor va aduce o îmbunătățire a condițiilor de circulație și transport, asigurând o fluidizare a traficului, mai ales pentru zilele si perioadele orare extrem de aglomerate”, a transmis Nicușor Dan.

Reconfigurarea celor două intersecții face parte dintr-un program mai amplu al Primăriei care vizează modernizarea și degajarea traficului din București.