Încă două zile fără apă caldă în tot Sectorul 4! S-a întrerupt alimentarea tuturor punctelor termice

1033

Mai mult de 1000 de blocuri din Sectorul 4 nu au apă caldă încă de ieri seară și se pare că situația se va remedia vineri seară. Conform unui anunț al Termoenegetica, la toate punctele termice este sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă ca urmare a unei avarii în Sectorul 3. 

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, miercuri, oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă către punctele termice din Sectorul 4, în vederea executării lucrărilor de reparaţie a unei avarii produse pe conducta Magistralei 3 Sud – DN 1200 mm – în zona străzii Releului, din Sectorul 3 al Capitalei. Astfel, în perioada 26-28 iulie 2023, se va sista furnizarea agentului termic pentru apă caldă, către toate punctele termice din Sectorul 4”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.

CITEȘTE ȘI:Dotări de ultimă generație pentru școlile din Sectorul 4! Primarul Daniel Băluță a semnat astăzi contractul de finanțare

Conform sursei citate, conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcţiune în anul 1968, această zonă de reţea având 55 de ani de funcţionare.

În paralel cu lucrările de remediere a avariei, se fac verificări şi lucrări pregătitoare pentru reabilitarea acestei magistrale, pe tronsonul cuprins între CTE Sud şi Căminul Releului (strada Releului), lucrare programată pentru începere în cursul acestui an. De asemenea, se efectuează lucrări pregătitoare pentru înlocuirea instalaţiei din căminul Releului.

Menţionăm faptul că atât tronsonul, cât şi căminul mai sus menţionate sunt foarte importante pentru asigurarea tranzitului de agent termic între Sectorul 4 şi Sectoarele 3 şi 2”, au adăugat reprezentanţii Termoenergetica.

Ei au menţionat că, în toată perioada efectuării reviziei la CTE Progresu, punctele termice din Sectorul 4 sunt alimentate din CTE Sud.