Ghid de spraviețuire în caz de caniculă

1312

Și astăzi și mâine avem parte de o vreme caniculară în București! Este foarte important cum ne protejăm în această perioadă! Primăria Sectorului 4 a emis, în acest sens, un ghid de supraviețiuire valabil pentru astfel de situații.

Indicațiile pentru trecerea cu bine peste zilele de foc au fost trecute într-un pliant ce s-a împărțit cetățenilor din sector, cu ajutorul celor de la Poliția Locală Sector 4.

Citește și: Se fac angajări la Totul Verde. SA

Redăm din acest adevărat manual de supraviețuire în caz de caniculă, care e valabil și azi, dar și oricînd:

<<Ai grijă de tine și de familia ta în perioada călduroasă a anului!
Poți trece cu bine peste efectele negative provocate de caniculă dacă respecți câteva reguli clare:
1. Evită, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00.
2. Bea zilnic cel puțin 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. Este potrivit sa bei un pahar cu apă la intervale de 15-20 de minute.
3. Mănâncă zilnic fructe și legume proaspete – pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii – deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă.
4. Nu consuma alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este recomandat să eviți și băuturile care conțin cofeină.
5. Dacă este necesar să ieși din casă, alege o ținută adecvată: pălărie şi ochelari de soare, haine lejere și simple, din fibre naturale si de culori deschise.
6. Nu uita de cei din familia ta. Oferă-le în mod regulat lichide, chiar dacă aceștia nu ți le cer.
PS: Dacă totuși vei avea nevoie de ajutor specializat, cere sprijin colegilor noștri de la punctele de prim-ajutor de la Piața Străduinței, Palatul Copiilor și Piața Apărătorii Patriei>>.