VIDEO / Expoziție de pictură, la casa memorială Arghezi, care a marcat Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

2036

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată în Sectorul 4, printr-o expoziție inedită de pictură. 15 mici artiști aflați în grija DGASPC și-au expus lucrările la Casa Memorială Tudor Arghezi.

Cei interesați pot vizita expoziția micilor artiști, cu lucrările copiilor de la Centrul de Zi ”Casa Speranței”, intitulață ”Pe o pânză de copil”, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

Citește și: Pasajul Europa Unită se transformă într-un bulevard verde

Expoziția este realizată de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Sector 4, în colaborare cu Centrul European Cultural de Tineret și Sport ”Nicolae Bălcescu” și Muzeul Literaturii Române – Casa Memorială ”Tudor Arghezi – Mărțișor”.


“Bravo, felicitări! Continuați, pentru că așa trebuie să faceți, este absolut încântător, ceea ce am văzut eu aici. Țineți-o în continuare tot așa pentru că este absolut minunat, iar Casa Speranței, nu mă așteptam. Auzisem foarte multe lucruri despre dumneavoastră, despre lucrările pe care le faceți, Sabina, Anca, felicitări! Știu ce înseamnă munca de profesor, mama este profesor și știu cât de greu se lucrează cu cei mici și ce mult efort a fost necesar pentru acest lucru”,
 a spus Diana Artene, Secretar General Sector 4.

Autoritățile locale prezente la eveniment au oferit asigurări legate de susținerea celor mici și pe viitor, pentru o dezvoltare armonioasă și adecvată.

“În primul rând, vreau să le mulțumesc copiilor. Vă spun cu sinceritate că am fost impresionați de creativitatea și talentul lor. Noi încercăm să îi încurajăm cum se poate să urmeze, pe viitor, de ce nu, și o carieră, mai mult decât o pasiune în ceea ce privește înclinația lor spre arte plastice”, a declarat Andrei Trocan, City Manager Sector 4.

Pentru mulți vizitatori, expoziția a reprezentat o lecție plină de culoare din partea celor mici. “De când am intrat aici și v-am văzut lucrările mi-am dat seama cât de multe lucruri putem învăța uitându-ne către copii, de cele mai multe ori. Că uităm de culori, uităm de lucrurile frumoase, dar când ne uităm către copii întotdeauana o să găsim licărirea aia de speranță și de bucurie și culoare”, a spus Claudia Dobrin, director general DGASPC Sector 4.

Vizibili emoționați, micii artiști s-au bucurat pe deplin de aprecierile vizitatorilor, dar și de cadourile primite de la organizatori. Cei mici și-au prezentat cu mândrie lucrările pe care le-au realizat cu multă dedicare și pricepere. Mulți dintre ei speră ca în viitor să își poată transforma pasiunea în meserie.