EXCLUSIV!!! Colegiul Miron Nicolescu, reabilitat cu bani europeni

2857

Mult timp, locuitorii sectorului 4 s-au uitat cu jind la vecinii din sectorul 3, acolo unde au ajuns, în anii trecuți, cei mai mulți bani europeni nerambursabili.

Lecturând însă proiectele de hotărâre pe care primarului sectorului 4, Daniel Băluță le supune aprobării Consiliului Local, se pare că acum sunt șanse mari ca sume similare să finanțeze în scurt timp și obiectivele importante ale comunității noastre.

Un prim pas în acest sens îl anunța zilele trecute primarul Daniel Băluță pe pagina sa de socializare.

Edilul anunța, între altele, că autoritatea locală are documentația finalizată pentru ca proiectele de reabilitate termică a unui lot de 92 de blocuri să poată fi depuse în vederea finanțării din fonduri europene.

Astăzi, sectorul4news.ro vă oferă o informație în exclusivitate cu privire la posibilitatea reabilitării Colegiului Tehnic Miron Nicolescu cu bani nerambursabili.

Potrivit unei hotărâri de consiliu local adoptată zilele trecute, consilierii locali ai sectorului 4 au aprobat documentația tehnică, indicatorii economici și cererea de finanțare pe care primăria o va depune spre finanțare în cadrul apelului de proiecte POR/2017/10/10.1/10.2/BI.

Citește și: Reabilitarea termică în Sectorul 4. Primarul publică primele cifre pe 2018

Acest lucru înseamnă că din suma totală de aproape 11 milioane de euro, cât se estimează că ar costa lucrările, primăria va achita doar 2%! Cu atât mai îmbucurătoare este lista lucrărilor ce ar urma să se desfășoare:

  • Reabilitarea și modernizarea corpului de școală existent
  • Modernizare și extindere cămin pentru băieți și ateliere (S+P+1E)
  • Construire cămin fete și cantină (S+P+4E)
  • Construire Centru de Integrare Profesională cu sală de conferințe, spații de joacă și posibilitatea de a organiza târguri de locuri de muncă.

Detalii pe larg, precum și expunerea de motive semnată de primarul Daniel Băluță, le puteți găsi AICI.