Elevi intoxicaţi cu o substanţă necunoscută la o şcoală din Sectorul4. Școala a fost evacuată

2785

Potrivit ISU, până la această oră, şase copii cu vârste între 11 şi 14 ani au fost transportaţi la spital (patru la ‘Grigore Alexandrescu’ şi doi la ‘Marie Curie’).

Potrivit unei informati a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti  În Școala nr.133 din sectorul 4, au avut loc recent proceduri de igienizare.

“Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în unitatea de învățământ, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, scoala a permis accesul elevilor și personalului. Astăzi, dupa ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, scoala a anunțat și Salvarea și pompierii”, afirmă sursa citată de Agerpres.

Citește și: Fă rai din ce ai!

Alarma a fost dată, după ce elevii au acuzat dureri de cap. Profesorii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD, o ambulanţă, dar şi autospecială CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Toţi elevii au fost evacuaţi din incinta şcolii, în timp ce specialiştii ISU încearcă să identifice sursa substanţei necunoscute.

Potrivit unor surse din cadrul primăriei sectorului 4, primarul Daniel Băluță este deja la spital sa verifice starea de sănătate a copiilor.