„E o mare încurcătură cu tramvaiele Imperio de la Astra”, spune un fost director din Primăria Capitalei. Ce s-a comandat și ce s-a livrat?

1439

Bucureștenii nu înțeleg de ce încă nu circulă cu tramvaiele noi Imperio de la Astra Vagoane Călători. Un fost director din Primăria Generală a Capitalei spune că, în cazul acestor tramvaie, s-ar putea să existe o diferență între ceea ce s-a livrat și caietul de sarcini din licitație.

Fostul șef al Departamentului Juridic din Primăria Municipiului București, avocatul Radu Dinulescu, a vorbit despre tramvaiele Imperio de la Astra, cumpărate de municipalitate.

Citește și: Feerie de lumini în Sectorul 4 în preajma sărbătorilor

Acesta a declarat că este posibil să existe o diferență între tramvaiele livrate și caietul de sarcini din licitație. „Nu e vorba aici doar de recepția tehnică de tip omologare tramvai, orice tramvai. Nu! Aici este vorba și de simetria care trebuie să existe între tramavaiul livrat și caietul de sarcini. Acolo este o mare încurcătură, pentru că indiferent dacă dai un tramvai care merge pe șine, el poate fi omologat, este un tramvai în care te urci, merge, deschide ușile”, a declarat fostul director din PMB, potrivit gândul.ro.

Radu Dinescu subliniază că Primăria Capitalei a avut mai multe cerințe pentru aceste tramvaie noi: să aibă un anumit tip de motor, o anumită scară de coborâre, un anumit număr de locuri pentru călători. În acest context, avocatul crede că este posibil să existe o diferență, altfel bucureștenii nu așteptau din luna iunie și până acum să vadă tramvaiele pe șine. De asemenea, Marius Pavel, consilier în cadrul CGMB (Consiliul General al Municipiului București) a declarat că există diferențe între caietul de sarcini și noile tramvaie livrate de la Arad. „De exemplu, din ce am auzit, boghiurile sunt ușor diferite, cabina vatmanului este diferită față de caietul de sarcini. Noi vorbim de un caiet de sarcini strict, de la culoare, până la numărul de scaune…”, a declarat Marius Pavel.

Zilele trecute, patronul Astra Arad a transmis un ultimatum Primăriei Capitalei. Valer Blidar anunța că, vor urma procese dacă tramvaiele nu vor fi scoase pe șine la data de 1 decembrie.