Din minunile realizărilor pe linie de termoficare în Capitală: 1.100 de blocuri puse instant la pământ în Berceni

1655

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, din cauza unei avarii produse la Magistrala Berceni, furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi încălzire va fi sistată pentru circa 1100 de blocuri din Sectorul 4, cel puțin 48 de ore.

Compania a precizat, luni, într-un comnicat de presă, că punctele termice care alimentează imobilele din zona Tineretului nu vor fi afectate.

Citește și: Bugetul Sectorului 4, pentru anul 2024, unul istoric ca valoare, a fost aprobat în ședința Consiliului Local

Cât timp afară au fost temperaturi de 18-20 de grade, agentul termic pentru căldură a fost furnizat peste măsură, doar ca să aibă lumea cu ce să fie încărcată la factura de întreținere, căci, cei mai mulți au stat cu geamurile deschise din cauza căldurii cumulate. În condițiile în care căldura este la paușal, iar multe blocuri sunt anvelopate!

Acum, că temperaturile sunt într-o ușoară scădere s-a produs și nefăcuta: o avarie! Și, evident, și o explicație pe care nici cei care o emit nu o mai cred: ”Magistrala are o vechime de peste 55 de ani, anul punerii în funcţiune fiind 1968”. Este vorba de o zonă care a avut parte mereu de avarii și de reparații, cu același diagnostic! Și, după fiecare remediere se venea cu asigurarea că avaria nu se va mai repeta! ”Și că iana asta va fi mai bine decât iarna trecută”, după cum ne explica un mare clasic în viață!

Avaria s-a produs pe Magistrala Berceni, pe strada Turnu Măgurele, în zona complexului comercial Grand Arena Mall pe conducta cu diametrul de 1000 mm.

”Iniţial, în cursul dimineţii, echipele companiei au încercat izolarea avariei din căminul de manevre situat la intersecţia străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, însă din cauza volumului mare de apă, care nu a putut fi evacuată, se impune închiderea magistralei din incinta CTE Progresu, până la evacuarea apei din acest cămin”, a transmis Termoenergetica.

Potrvit companiei, au fost deja începute, în regim de urgenţă, manevrele tehnice de sectorizare, închidere şi golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparaţia avariei şi încărcarea magistralei. ”Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură va fi sistată până în data de 14 februarie 2024, ora 23.30, însă pe măsură ce intervenţia se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune înainte de termenul estimat”, a mai transmis compania.

Și, la final, o veste proastă pentru toți cei afectați! La finalul lunii vor avea parte tot de facturi uriașe! Dar, hei, să fim fericiți! În București se face treabă! 🙂