Demolări pe platforma IMGB din București. Momentul a fost resimțit ca un cutremur în sectorul 4

1771

Locuitorii oraşului Popeşti-Leordeni şi cei din zona apropiată, din Sectorul 4, au resimţit, vineri seară, o undă de şoc în urma demolării cu explozibil a unor furnale pe fosta platformă industrială IMGB.

Au fost detonate șase astfel de coșuri de fum din incinta fostei întreprinderi de mașini grele.

Citește și: Kaufland a inaugurat un nou magazin în sectorul 4

“Vă aducem la cunoştinţă că vineri, ora 19,00, va avea loc demolarea controlată cu explozibil a şase coşuri de fum situate în incinta IMGB, în zona dintre Poarta 1 şi Poarta 2. Vă asigurăm că, în afara unui zgomot la detonarea încărcăturilor explozive, nu se va sesiza din partea dvs. niciun alt efect al lucrărilor de demolare”, se arăta într-un comunicat al responsabililor cu demolarea.

Cu toate acestea, momentul exploziei a fost resimţit de locuitorii din zonă ca un cutremur. De asemenea, după câteva minute, o bună parte a oraşului Popeşti-Leordeni a fost cuprinsă de un nor gros de praf, dar și de diferite mirosuri dubiose, care au ajuns până în sectorul 4 al Capitalei!.

“Mulţumim celor care au minţit că nu simţim disconfort. Şi bloc zguduit şi praf (…) Doar un mic zgomot şi puţin cancer”, s-au revoltat unii locuitori prin comentariile făcute pe reţelele de socializare.

IMGB, înființată în anul 1963, se întinde pe o suprafață de 54 de hectare în zona Berceni. În prezent, întreprinderea se află în proprietatea SIF Banat Crișana, cea care a decis această dezafectare.