Campanie de testare gratuită a glicemiei în București. Trei locații în sectorul 4

1329

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a dat startul unei campanii de testare gratuită a glicemiei, în perioada 19 septembrie – 7 octombrie, intitulată ”București, vezi cât de dulce ești”.

ASSMB, împreună cu Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, cu sprijinul Primăriei Capitalei și al celor șase primării de sector, a ințiat cea mai amplă campanie de testare gratuită a glicemiei, „București, vezi cât de dulce ești”.

Citește și: Demolări pe platforma IMGB din București. Momentul a fost resimțit ca un cutremur în sectorul 4

Campania se desfășoară în 14 locații din Capitală până pe data de 07 octombrie 2022, iar programul de funcționare al centrelor de măsurare gratuită a glicemiei este luni-vineri, între orele 07:00 – 09:00. Trei dintre acestea sunt situate în Sectorul 4!

Scopul campaniei îl reprezintă conștientizarea de către toți bucureștenii a pericolului grav pe care diabetul îl reprezintă pentru calitatea vieții și sănătatea generală a fiecăruia dintre ei, în special atunci când boala nu este diagnosticată și tratată la timp.

Locațiile celor 14 puncte de testare gratuită a glicemiei

• SECTORUL 1: Piața Amzei (cort); Piața Matache (cort); Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, înfața unității sanitare)
• SECTORUL 2: Piața Obor (cort)
• SECTORUL 3: Magazinul Unirea (cort, ieșirea de la metrou – M2); Piața Universității (cort,
ieșirea de la metrou din laterala Spitalului Colțea); Dristor (cort, zona metrou)
SECTORUL 4: Str. Străduinței nr.1B (cort); Șos. Berceni nr.50 (cort); Piața Sudului (cort)
• SECTORUL 5: Piața Rahova (cort); Stația de metrou Eroii Sanitari (cort, ieșirea de la metrou corespondentă SUUB)
• SECTORUL 6: Zona Pasajului Lujerului (cort); Piațeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort)

Dacă rezultatul testării glicemiei ridică semne de întrebare pentru cadrele medicale din punctele unde se face analiza, pacienții sunt sfătuiți să meargă la medicul de familie pentru a fi îndrumați cu bilet de trimitere către un medic specialist diabetolog. Spitalele administrate de ASSMB unde bucureștenii se pot adresa pentru diagnosticarea și tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” și Spitalul Clinic Colentina.