Daniel Băluță, decizie referitoare la ridicarea deșeurilor de la centrul de carantină din Sectorul 4

1482

Primăria Sectorului 4 a decis ridicarea deșeurile de la centrul de carantină și de la persoanele aflate în izolare la domiciliu, cu două mașini frigorifice, cu temperatura de -4 grade.

Având în vedere că la nivelul Sectorului 4 avem 50 de persoane aflate în carantină și peste 200 de persoane aflate în izolare a apărut o necesitate importantă, cum reușim să gestionăm gunoiul menajer produs de acestea, care ar putea fi contaminat. Am decis ca regimul gunoiului colectat din aceste surse să fie identic cu cel al deșeurilor biologice. Împreună cu societatea de salubrizare am transformat două utilitare în două autospeciale, echipate corespunzător, capabile să facă transportul gunoiului contaminat. Fiecare mașină are o capacitate de 840 l, care reușesc să transporte deșeurile la temperatura de -4 grade”.

Citește și: Comunicat- Intervenția Crucii Roșii Române în pandemia (COVID-19)

Aceste mașini sunt operate fiecare de 4 angajați echipați corespunzător. După colectare, gunoiul este transportat la incinerator, reușind astfel să prevenim contaminarea altor deșeuri”, a explicat Daniel Băluță, primarul sectorului 4, într-o conferință de presă.

În Sectorul 4 se află un centru de carantină și 200 persoane izolate la domiciliu.