Daniel Băluță anunță: ”Comunitatea Sectorului 4 va construi de la zero, o creșă, o grădiniță și o școală”

1494

Sectorul 4 al Municipiului București continuă să creioneze proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea zonei de sud a Capitalei, care a cunoscut în ultimii ani o adevărată creștere demografică.

Pe Șoseaua Berceni a fost construită o stație de metrou, în apropiere este deja aproape finalizat pasajul Europa Unită, iar de câteva zile a fost inaugurat parcul Tudor Arghezi, cel mai nou și mai modern parc din Capitală, care este administrat de cei de la Totul Verde.

Citește și: Sectorul 4 a devenit Centru Universitar de Excelență. A fost deschis Amfiteatrul UMF „Carol Davila”

Zona s-a dezvoltat enorm de mult, iar multe familii cu copii și-au întemeiat aici propriul cămin. De aceea Sectorul 4 intenționează să dezvolte pentru aceste familii un nou complex educațional care să cuprindă o creșă, o grădiniță și o școală.

„Am rămas surprins să văd la deschiderea parcului Tudor Arghezi atâția copii la un loc, să văd cât de multe familii de tineri cu copii s-au mutat în sectorul nostru, în special în această zonă. Trebuie să facem urgent ceva pentru a dezvolta această infrastructură educațională. Lângă cele 14 terenuri de sport pe care le-am amenajat lângă parcul Tudor Arghezi, comunitatea Sectorului 4 va construit de la zero, o creșă, o grădiniță și o școală. Sunt bucuros că astăzi suntem motorul Capitalei și că polul de dezvoltare al Bucureștiului este aici, în Sectorul 4”, a declarat Daniel Băluță,la inaugurarea parcului de pe bulevardul Metalurgiei.

În ultima perioadă, Sectorul 4 al Municipiului București a cunoscut o adevărată renaștere urbană, generată pe de o parte de interesul oamenilor de a-și cumpăra locuințe noi în această zonă, cât și de investițiile realizate de către administrația locală la nivelul întregului sector. Bulevardele au fost lărgite de la două la patru benzi, au fost create mii de noi locuri de parcare, au fost amenajate spații verzi, străzile au fost asfaltate, trotuarele reconfigurate și au fost realizate investiții în rețeaua electrică, majoritatea arterelor din sector fiind dotate cu un sistem de iluminat modern, de tip LED, care să garanteze un consum redus de energie electrică.

Bulevardul Metalurgiei din sudul sectorului 4 este, de mai bine de două săptămâni, locul de întâlnire a mii de familii de tineri care vin cu copiii să se plimbe în parcul Tudor Arghezi, recent inaugurat, să se relaxeze, să meargă cu bicicleta ori să admire piesa de rezistență a acestei locații, o fântână arteziană muzicală, plină de culori, o încântare atât pentru adulți, cât și pentru copii.