Cum stăm la capitolul deszăpezire în sectorul 4

1566

138 de utilaje și 450 de muncitori sunt pregătiți să intervină în orice moment pentru degajarea zăpezii de pe principalele artere de circulație din Sectorul 4. Potrivit directorului general al S.C. ADP4 S.A., Marian Goleac, în prezent se află în depozitele societății 1.000 de tone de material antiderapant cu inhibitori de coroziune, iar alte 6.000 de tone au fost deja contractate.

Numărul de utilaje și personalul au rămas aceleași ca și anul trecut. Am considerat că nu este nevoie de suplimentare, pentru că utilajele de deszăpezire folosite de S.C. ADP4 S.A sunt multifuncționale, efectuând atât operații de pluguit, cât și de împrăștiere de material antiderapant”, a declarat directorul S.C. ADP4 S.A.

Noaptea trecută, la prima ninsoare din acest sezon, ADP4 a scos pe străzi, pentru împrăștierea de material antiderapant, 44 de utilaje și 58 de muncitori, pentru degajarea zăpezii din stațiile de autobuz și troleibuz, a trecerilor pentru pietoni și a refugiilor din stațiilor de tramvai. ”S-a intervenit mai întâi în pante, în rampe și pe poduri, apoi pe zonele considerate urgența I, adică pe arterele principale, pentru asigurarea circulației mijloacelor de transport în comun. Nu au fost probleme deosebite. Astăzi, 400 de oameni au lucrat la curățarea străzilor, trotuarelor, stațiilor Societății de Transport București și căilor de acces”, a mai spus Marian Goleac.
Conform primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul Direcției Gospodărire Locală funcționează Serviciul Monitorizare și Control Salubrizare, ai cărui inspectori au, pe perioada iernii, atribuții de monitorizare a modului cum se efectuează lucrările de deszăpezire. Este vorba despre 37 de angajați ai acestei direcții, la care se adaugă alți angajați din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 4.

Citește și: 6 MODALITĂȚI DE PLATĂ A TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE ÎN SECTORUL 4

Conform oficialilor ADP4, în iarna 2017-2018 s-au folosit 7.500 de tone de clorură de sodiu cu inhibitori de coroziune.
Până la încheierea procedurii de atribuire, pentru încheierea acordului-cadru având ca obiectiv „Delegarea de gestiune pentru prestarea serviciilor privind salubrizarea (inclusiv deszăpezirea) pe raza Sectorului 4 al Municipiului București” și mai apoi până la preluarea sarcinilor de către noul operator, activitățile de salubrizare și deszăpezire vor fi asigurate de S.C. ADP4 S.A.”, a anunțat primarul Daniel Băluță, adăugând că pe toată perioada iernii se va asigura permanența echipelor de intervenție pentru deszăpezire.