Comandament de iarnă, convocat la Primăria Capitalei. Situația pe sectoare

1018

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat comandamentul de iarnă, luni, 19 noiembrie, începând cu ora 10.00.

Firea a anunțat că autoritățile trebuie să fie pregătite în continuare. „A fost primul episod de iarnă. Să fim foarte bine pregătiți așa cum s-a întamplat și în anii trecuți. Să avem stocuri pregătite și utilaje, producerea poleiului, trebuie să intervenim și astăzi și mâine”, a anunțat primarul.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut luni un apel către populaţie să sune autorităţile pentru a veni în sprijinul oamenilor străzii în această perioadă de vreme rea, astfel încât acestea să fie cazate în centrele sociale.

Ea a anunţat că Direcţia Generală de Asistenţă Socială a reuşit, în noaptea de duminică spre luni, să convingă 38 de persoane fără adăpost să meargă în centrul social de la Theodor Pallady.

Avem acum peste 50 de persoane care sunt în acest adăpost, avem locuri în continuare. Fac apel şi pe această cale să îi convingem să nu mai rămână pe stradă, mai ales că va fi foarte frig, va fi vânt, va fi polei. Avem şi un număr permanent 0800 800 868, un call center la care se poate suna în orice clipă, pentru a anunţa avarii al RADET, copaci căzuţi, anumite situaţii neplăcute pe care le observă bucureştenii. Dar avem şi un număr direct 021 9524 la Direcţia de Asistenţă Socială, atunci când bucureştenii observă o persoană căzută pe stradă sau care este fără adăpost în diferite locaţii care sunt alese de multe ori de către persoanele fără adăpost – Gara de Nord, Piaţa Romană, Unirii, Moşilor. Nu este normal să nu avem spirit civic şi să lăsăm totul în seama autorităţilor. Cu siguranţă noi, prin poliţia locală municipală şi cele şase poliţii de sectoare, vom încerca să identificăm cât mai multe persoane fără adăpost şi să le convinge să vină în centrele noastre sociale pentru a avea mâncare caldă, haine, medicamente, îngrijire şi bineînţeles un acoperiş deasupra capului“, a spus edilul Capitalei, la Comandamentul de iarnă convocat la PMB.

De astfel, noaptea de duminică spre luni a adus prima ninsoare din acest sezon în București, dar și în mai multe zone din țară. În Capitală, echipajele ISU București-Ilfov au intervenit, de duminică noapte și până luni la ora 7.00, în 28 de situații cu probleme generate de ninsoare.

Cele mai multe au vizat copaci căzuți pe stradă sau pe mașini. În total, 19 mașini au fost avariate. Totodată, pe aeroporturile bucureștene s-au înregistrat întârzieri la decolarea aeronavelor, pentru degivrare.

Citește și: Peste 4.700 de copii din sectorul 4 vor primi burse pentru primul semestru al anului școlar

Conform rapoartelor operatorilor de deszăpezire, situaţia pe sectoare se prezintă astfel:

SECTORUL 1- COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A. In sectorul 1 sunt disponibile 73 de utilaje, 300 muncitori si 9.700 tone de material si solutie antiderapanta.

SECTORUL 2 – S.C. SUPERCOM S.A. si ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2. In total, in sectorul 2, sunt disponibile 175 de utilaje (plus alte 13 utilaje de rezerva), 501 operatori si 6.725 tone de material antiderapant. S.C. SUPERCOM are la dispozitie 120 de utilaje, 360 de operatori si 6.200 tone de material antiderapant. ADP Sector 2 are la dispozitie 55 de utilaje (plus 13 utilaje de rezerva), 141 de operatori si un stoc estimat de material antiderapant de 525 tone.

SECTORUL 3 – Directia Generala de Salubritate Sector 3: sunt disponibile 43 de utilaje multifunctionale, 400 de operatori si un stoc de material antiderapant de 8.100 tone.

SECTORUL 4 – S.C. Amenajarea Domeniului Public 4 S.A.: sunt disponibile 138 de utilaje, 450 de operatori si 6.050 de tone de material antiderapant.

SECTORUL 5 – S.C. ROSAL GRUP S.A. La nivelul sectorului 5 sunt disponibile 59 de utilaje, 360 de operatori si o cantitate estimata de material antiderapant de 500 de tone de clorura de sodiu.

SECTORUL 6 – Programele de deszapezire şi combatere a poleiului sunt derulate de S.C. URBAN S.A. si de Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana sector 6. In total, la nivelul sectorului 6 sunt disponibile 204 utilaje de deszapezire, 620 de operatori si o cantitate estimata de material antiderapant de 14.810 tone. S.C. URBAN S.A. are la dispozitie 125 de utilaje, 532 de operatori si o cantitate de material antiderapant de 12.260 tone. ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SI DEZVOLTARE URBANA SECTOR 6 are pregatite in acest moment 79 de utilaje de deszapezire, 190 de operatori si 2.550 de tone de material antiderapant.