Creşele, grădinițele şi after school-urile, redeschise în Sectorul 4

4028

Primarul Daniel Băluță a susținut o conferință de presă în cursul zilei de marți, 16 iunie, în care a anunțat redeschiderea unităților de învățământ preșcolar din Sectorul 4.

Astăzi este un moment extrem de important pentru copii și pentru părinți pentru că am început solicitările către părinți să își înscrie copiii la creșe, grădinițe și afterschool-uri, pentru că, începând de luni, în funcție de solicitările pe care le primim din partea părinților, acestea vor fi deschise. Împreună cu colegii de la nivelul unităților școlare, de la Direcția de Asistență Socială, suntem pregătiți ca până duminică să implementăm absolut toate măsurile pe care Ministerul Sănătății, împreună cu Ministerul Educației, respectiv cu Ministerul Muncii, le-am impus pentru a deschide în condiții de siguranță aceste unități. Vom asigura triajul, vom asigura circuitele, vom asigura tot ceea ce este necesar părții de dezinfecție. Ne vom asigura că în aceste instituții copiii vor fi în siguranță”, a declarat Daniel Băluță.

Citește și: Candidații la alegerile locale 2020 din Sectorul 4 al Capitalei. Cine va câștiga bătălia pentru fotoliul de Primar

În Sectorul 4, există 7.000 de locuri în grădinițe. Noile reguli de distanțare fizică, ce impun un maxim de 5 copii într-o grupă, reduc această disponibilitate la 1.500-2.000 de locuri. În același fel, numărul locurilor la creșe se va reduce de la 1.000 la 500.

Începând de luni, 22 iunie a.c., în Sectorul 4 se vor deschide grădinițele și after-school-urile ce vor funcționa pe timp de vară. Totodată, începând cu 1 iulie, vor fi redeschise și creșele de stat, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Astfel, părinții care nu au cu cine să-și lase copiii cât timp merg la serviciu, au la dispoziție mai multe unități de învățământ preșcolar, unde cei mici își pot petrece zilele de vacanță”, transmite Primăria într-un comunicat de presă.

Înscrierile la creșă se vor derula tot în perioada 17-23 iunie, exclusiv online, toate informațiile urmând a fi puse la dispoziția părinților pe site-ul www.dgaspc.ro.

De la începutul acestei săptămâni, au fost redeschise și cele două centre de terapie pentru recuperare a copiilor cu dizabilități aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 4.  Aproape 100 de copii vor beneficia de servicii de recuperare, cum ar fi pshihoterapie comportamentală, kinetoterapie, logopedie sau masaj de recuperare. În paralel, Primăria Sectorului 4 va dezinfecta toate spațiile în care funcționează creșe, grădinițe și afterschool. În toate unitățile de învățământ ce vor fi deschise, se vor respecta măsurile suplimentare de igienă, instituite prin Ordinul comun al Ministerului Educației, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, se arată în comunicatul primăriei.

Daniel Băluță face apel ca Ministerele Sănătății și Educației, împreună cu autoritățile locale, să identifice noi reguli sanitare care să permită atât prevenirea răspândirii COVID-19, cât și școlarizarea tuturor preșcolarilor.