Condițiile de trai ca-n grotă continuă și în acest weekend, în sectorul 4!

1881

Bătaia de joc la adresa ”Noului București” continuă nestingherit! Avem parte iar de condiții de trai ca-n peșteră! Astăzi, 6 mai, vor trece 72 de ore de când Capitala resimte lipsa apei calde, după ce a fost anunțată o avarie la CET Sud ce urma să fie rezolvată în 24 de ore!

Singurul anunț pe marginea acestei probleme a venit pe 3 mai la cîteva ore după ce peste 60% din București a rămas fără apă caldă, în condițiile în care Capitala, oricum, nu mai beneficiază nici de căldură, de circa o lună!

Citește și: Ce chilipir: ”doar” 5,5 milioane euro pentru supervizarea lucrărilor de la rețeaua de termoficare din București

”ELCEN anunță că miercuri, 3 mai, ora 15:14, a intervenit un scurtcircuit pe alimentarea cu tensiune electrică a stației de tratare a apei din cadrul CET București Sud, fapt ce a condus la imposibilitatea tratării apei și, implicit, a funcționării centralei”, a sunat anunțul inițial.

Contactat de HotNews.ro, Adian Tudora, director general ELCEN, a declarat că centrala deservește o bună parte din Sectoarele 2,3 și 4, dar că avaria nu este una majoră. „În seara asta va fi apă caldă, dar nu la parametri corespunzători în Sectoarele 2,3 și 4, în anumite zone. În această seară vom porni un cazan de apă fierbinte pentru a putea livra apă caldă. Mâine, după-amiază, estimez că vom reveni la normal”, a explicat Tudora. (declarație dată pe 3 mai).

Ulterior, s-a mai emis doar un comunicat mincinos, pe data de 4 mai: „Încă din noaptea de miercuri spre joi, manevrele executate la CET București Sud (pornirea unui CAF-cazan de apă fierbinte pentru preluarea sarcinii termice) au permis îmbunătățirea parametrilor de temperatură. Începând cu ora 00:00, în cursul nopții anterioare, CET București Sud a livrat agent termic la o temperatură de 60 de grade Celsius. Așa cum am transmis în comunicatul de presă de ieri, CET București Sud revine în această seară la regimul normal de funcționare, astfel că în cursul acestei nopți, instalațiile din cadrul centralei vor livra agent termic la parametrii de temperatură corespunzători, conform comenzii, iar cetățenii din aria de funcționare a centralei care au fost afectați de incident, vor avea din această noapte apă caldă la temperatură optimă”, se arată în comunicatul Electrocentrale București-ELCEN.

1360 de blocuri/imobile rămase fără apă caldă în sectorul 4

Este un comunicat mincinos pentru că azi, 6 mai, cel puțin în sectorul 4, situația este aceeași! Ba, mai mult, noile termene de rezolvare a incidentelor sunt anunțate, pe site-ul Termoenergetica, pentru data de 6 mai, ora 23:30! Cel puțin, pentru sectorul 4, diagnosticul este următorul:  ”Deficienta ACC –  Funcționare deficitară din cauza manevrelor de echilibrare a sistemului impuse de avaria CET Sud (remediată)”. Sunt afectate 1360 de blocuri/imobile. Lista completă, actualizată, o găsiți aici: https://www.cmteb.ro/functionare_sistem_termoficare.php

Ce vrea să spună această exprimare? Că Elcen și-a făcut treaba, că avaria ar fi fost remediată, și că de acum problema rămânând în curtea celor de la Termoenergetica! Amănunte total neinteresante pentru populația care este nevoită de aproape 4 zile să conviețuiască în condiții de grotă: fără apă caldă și fără căldură!

ULTIMA ORĂ:

Termenul de 06.05.2023, ora 23:30 s-a împins spre 07.05.2023, ora 08:30!!!

ULTIMA ACTUALIZARE:

Termenul de 07.05.2023, ora 08:30 s-a împins spre 07.05.2023, ora 23:30!!!

ALTĂ ACTUALIZARE

Termenul de 07.05.2023, ora 23:30 s-a împins spre 08.05.2023, ora 23:30!!!