Ce chilipir: ”doar” 5,5 milioane euro pentru supervizarea lucrărilor de la rețeaua de termoficare din București

2114

Furnizor de servicii de inginerie şi consultanţă pentru proiecte mari, Egis a semnat la sfârşitul lunii aprilie un contract de supervizare, în valoare de 5,5 milioane de euro, pentru lucrările de modernizare a reţelei de termoficare din Bucureşti, a anunţat compania.

Proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Bucureşti”, finanţat din POIM şi implementat de Primăria Municipiului Bucureşti, va creşte eficienţa energetică a sistemului centralizat de termoficare din Bucureşti pe magistralele Sud II, Grozaveşti II-III şi V, Progresu – Berceni şi Vest I-II-III.

Citește și: Metrorex anunță un nou termen pentru deschiderea stației Tudor Arghezi: începutul lunii iulie

Echipa Egis va verifica proiectarea lucrărilor pentru a se asigura că soluţiile tehnice sunt optime şi, în continuare, va asigura finalizarea la timp a lucrărilor prin supervizarea activităţilor care conduc la rezultate aşteptate de beneficiar, cu asigurarea că, în cele din urmă, eficienţa acestei reţele importante de termoficare este îmbunătăţită pentru locuitorii pe care îi deserveşte.

„Sistemul centralizat de alimentare cu energie termică reprezintă una dintre cele mai utilizate soluţii de alimentare cu apă caldă şi încălzire pentru aglomerările urbane, şi într-adevăr, sistemul de termoficare din Bucureşti este cel mai mare ca mărime din UE şi al doilea ca mărime din lume, deservind 1,2 milioane de locuitori. În acelaşi timp, acest sistem centralizat are un grad scăzut de eficienţă, atât din cauza proceselor de producţie, cât şi din cauza pierderilor din reţelele de transport şi distribuţie, cu costuri asociate ridicate, necesitând investiţii semnificative. În conformitate cu strategia energetică a României, necesitatea unei eficienţe mai mari atât din punct de vedere al protecţiei mediului, cât şi în contextul liberalizării pieţei de energie, investiţia a fost necesară pentru reducerea pierderilor şi a costurilor de întreţinere. Prin urmare, proiectul va contribui la creşterea economiei de energie şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a altor emisii de poluanţi”, se menţionează în comunicat.

Rolul Egis este de a contribui cu o componentă de inginerie semnificativă la implementarea acestui proiect, asigurând, prin sistemul de management al calităţii şi prin inginerii săi cu experienţă, conformitatea tuturor proceselor implicate în finalizarea lucrărilor. Prezentă în România din 1996, Egis oferă servicii de inginerie şi consultanţă pentru proiecte mari şi diverse în toată ţara.