Cod galben de caniculă, până duminică, în Capitală!

839

ANM a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru următoarele patru zile, valabil în 22 de județe din țară și în Capitală.  Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Bucureștiul și 22 de județe intră sub o avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, temperaturile maxime înregistrând valori între 33 şi 37 de grade Celsius.

Azi, joi, vineri, sâmbătă și duminică, în vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Citește și: Noi tarife pentru parcarea publică pe fiecare stradă gestionată de Primăria Municipiului București, din 15 august

Zonele vizate sunt Capitala și județele Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt.

În Capitală va fi caniculă și disconfort termic ridicat de joi până duminică, se arată în prognoza specială pentru București a Administrației Naționale de Meteorologie.

De joi, de la ora 10.00, până duminică, la ora 21.00, în București va fi un val de căldură persistent și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 33-34 de grade, iar cele minime de 19-20 de grade.