Centru cu servicii psihosociale, medicale şi consiliere pentru consumatorii de stupefiante, deschis de Agenția Națională Antidrog la Grand Arena

711

Agenţia Naţională Antidrog deschide mâine, 18 aprilie, un centru de consiliere, exclusiv pentru adolescenţii aflaţi în risc de consum de stupefiante şi cei care iau droguri şi familiile acestora, în incinta Grand Arena din Capitală.

Potrivit unui comunicat al ANA, în noul spaţiu, amenajat cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, serviciile psiho-sociale, medicale şi de consiliere preventivă vor fi oferite de patru psihologi şi doi asistenţi sociali ai Agenţiei Naţionale Antidrog, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 18.00.

Citește și: Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu 288 de apartamente, pentru a construi o creșă și o grădiniță

Serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri – pediatri din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor dr. Alexandru Obregia”.

ANA deschide acest centru în cadrul programului „Safe Space”, pe care îl derulează în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului. Anul trecut, la nivel naţional, specialiştii antidrog au oferit consiliere psiho-socială pentru 310 adolescenţi şi 181 de părinţi.

Ultimele studii realizate de specialiştii antidrog arată că unul din zece elevi a consumat cel puţin o dată un anumit tip de drog ilicit, iar una din cinci persoane a ajuns în serviciile de urgenţă, ca urmare a consumului abuziv de medicamente, precizează Agenţia Naţională Antidrog.

Cei care doresc să beneficieze de serviciile oferite în cadrul acestui program pot apela numărul de telefon 0752.79.16.47 sau pot suna la Telefonul Copilului – 116111.