VIDEO/ Ce se întâmplă cu mașinile abandonate pe domeniul public?

1452

Ridicarea mașinilor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public presupune realizarea mai multor proceduri legale, care sunt efectuate de polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului.

Deoarece au fost primite multe întrebări din partea oamenilor cu privire la aceste mașini abandonate, dar și de ce nu sunt imediat luate din stradă, Poliția Locală Sector 4 a realizat un material în care sunt explicate aceste proceduri, chiar de șeful Serviciului Protecția Mediului.

De exemplu, pentru fiecare mașină posibil abandonată, inițial, se face identificarea acesteia în teren (polițistul se uită la cauciucuri, la discurile de frână, la aspectul general exterior/interior). După aceea, mașina este verificată prin dispecerat după numărul de înmatriculare și apoi după ITP. Dacă are ITP-ul expirat se aplică o somație de 10 zile, pe caroserie, la vedere. Desigur, procedurile pe care le fac polițiștii locali sunt mult mai multe, dar au fost explicate foarte clar în clipul postat pe pagina de socializare a Poliției Locale Sector 4.

Citește și:  VIDEO/Instanța îl acuză pe Robert Negoiță că a copiat ideea de la Sectorul 4 a Vortexului de la pasaj

În final, persoanele ale căror mașini au fost abandonate pe domeniul public și le-au fost ridicate, le pot recupera și să le repună în circulație, sau pot da o declarație că nu mai doresc restituirea acestora, situație în care mașinile respective intră în proprietatea statului.