Calvar cu repetiție: 225 de imobile din sectorul 4 au rămas, iar, fără apă caldă!

1517

N-a trecut o lună de când a fost repornită apa caldă în sectorul 4, atunci când s-au încheiat reparațiile, și iată că 225 de imobile din sectorul 4 au rămas, iar, fără apă caldă!

O justificare a acestui fenomen neașteptat nu a fost dată de către cei de la Termoenergetica SA. Sunt invocate remedieri avarii la circuit primar, înlocuiri de vane racord, practic lucrări care s-au efectuat toată vara când lumea a suferit de lipsa apaei calde.

Citește și: Concurs inedit organizat de STB: bucureștenii pot câștiga o plimbare gratuită cu bicicleta în Parcul Tineretului

Cu alte cuvinte, Termoenergetica o ia de la capăt, cu reluarea acelorași lucrări. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunțase că în această iarnă vor fi mai puține avarii ori probleme cu apa caldă, după lucrările din această vară, doar că nici n-am ieșit bine din vară și iar au apărut problemele.

Singurul anunț al companiei Capitalei, legat de problemele apărute ar fi că ”Echipele companiei finalizează, marți, în intersecția Șoselei Mihai Bravu cu Calea Vitan, lucrările de reparații la Magistrala 2 Sud, acolo unde, la controlul efectuat după oprirea furnizării agentului termic, pentru începerea unui nou șantier POIM, au fost găsite, în zonele adiacente, mai multe avarii. Conducta magistralei are diametrul de 1000mm și o vechime de aproape 50 de ani, fiind pusă în funcțiune în anul 1975. Practic, veșnica justificare, cum că țevile sunt vechi, dar fără a anunța zonele afectate!

Ca și termen estimativ: ”În cursul acestei zile (19 septembrie) se estimează finalizarea reparațiilor, urmând ca, în timpul nopții să fie reluată furnizarea agentului termic pentru apă caldă. Vă reamintim că termenele de repunere în funcțiune a sistemului sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Cu alte cuvinte, noi am vrea azi, dar nu se știe dacă și se poate acest lucru!