Berceni Arena – cel mai așteptat obiectiv de investiții al Sectorului 4, va fi dată în folosință în 2024

1165

Primăria Sectorului 4 a anunțat că stadiul lucrărilor pentru patinoarul ”Berceni Arena”, unicul din sudul României, este unul avansat, iar acesta ar urma să poată fi utilizat încă din acest an.

Patinoarul este primul construit în ultimii 70 de ani, în Capitală, şi va fi, de fapt, singurul care va fi funcţional în București la momentul în care va fi dat în folosinţă.

Citește și: Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a intrat şi în anul 2024 fără cozi la ghişee

Patinoarul este situat în proximitatea stației de metrou Apărătorii Patriei și prinde contur pe zi ce trece. Primăria Sectorului 4 a anunțat că stadiul lucrărilor pentru patinoarul ”Berceni Arena” sunt avansate, iar acesta ar urma să poată fi utilizat încă din acest an.

În 2024, Sectorul 4 va oferi Bucureștiului singurul patinoar competițional din Capitală! Clădirea viitoarei „Berceni Arena” se află într-un stadiu avansat de execuție, așa că putem spune, cu mândrie, că repunem Bucureștiul pe harta capitalelor europene care oferă oamenilor infrastructură dedicată practicării sporturilor pe gheață”, a transmis primarul Daniel Băluță, pe Facebook.

„Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață”, a spus Daniel Băluță la începutul lucrărilor. Acum, însă,  s-a stabilit că arena va fi una de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E.

Patinoarul „Mihai Flamarpol” este în paragină de peste 10 ani. Șanteriul este părăsit, iar Primăria București a anunțat în noiembrie că ar fi lansat procedura de achiziție publică pentru modernizarea arenei.