Au dat-o pe față! Liderul AUR, Antonio Andrușceac, se afișează public alături de Traian Hojda, interlopul care controlează piața Berceni-Olteniței

1612

Informațiile apărute pe surse în spațiul public, care acuză un aranjament de tip mafiot între liderul AUR, Antonio Andrușceac, și interlopul local Traian Hojda, menit să-l reducă la tăcere pe primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, sunt de acum confirmate chiar de către deputatul aurist.

Într-un exces de zel mai rar întâlnit, acesta se afișează într-un clip video alături de omul care a controlat piața Berceni-Olteniței în ultimii 25 de ani și care acum face eforturi disperate, unele chiar în afara legii, ca să-și păstreze afacerea încheiată oricum în condiții dubioase.

Citește și: Alianța AUR-USR și-a dat mâna pentru a lăsa piața Berceni în brațele interlopului Hojda

Sursele amintite îi plasau pe cei doi în centrul unui scandal cu iz penal, în urma căruia primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a acuzat că ar fi fost victima infracțiunilor de șantaj și de amenințare cu moartea, lucruri pentru care acesta ar fi depus deja o plângere penală.

Motivația acestor acțiuni o dezvăluie inclusiv deputatul AUR în fiecare dintre intervențiile sale publice! Daniel Băluță nu este de acord cu prelungirea contractului de concesiune a pieței administrate de firma lui Hojda. Sub pretextul că trecerea spațiului comercial în administrarea primăriei de sector ar afecta producătorii de legume și fructe, Hojda și Andrușceac fac presiune mediatică asupra edilului, cu speranța că acesta va ceda și că va semna până la urmă acel acord fără de care Hojda și-ar pierde sursa de venit și implicit, capacitatea de a-i mai susține actiunile electorale ale lui Andrușceac.

În ultimul său clip video postat pe o platformă de socializare, deputatul AUR nici măcar nu se mai ascunde pentru a-și păstra aparența de obiectivitate și, voit sau nu, vorbește pe subiect în timp ce în spatele său, cum altfel!?, se află chiar protejatul său și omul cheie în acest scandal, Traian Hojda, personaj cunoscut în Sectorul 4 mai ales ca urmare a apropierii de Clanul Sportivilor.

Acest aspect reprezintă, în fapt, o recunoaștere publică a tuturor informațiilor vehiculate până acum pe surse, informații care arătau că între AUR și mafia piețelor ar exista, de mai multă vreme, o relație de afaceri nu tocmai legală.

Ce spuneau sursele amintite? Puteți citi mai jos:

„AUR este mână în mână cu mafia piețelor de mai multă vreme, pentru a-și finanța acțiunile. Acum, Antonio Andrușceac încearcă să-și sprijine finantatorii si apără public un interlop afiliat clanului sportivilor, Traian Hojda, pentru ca acesta din urmă să obțină prelungirea contractului de concesiune a Pieței Berceni, contract încheiat acum 25 de ani, tot prin manevre ilegale. Pentru acestea, primarul Sectorului 4 de la acea vreme, Marin Luțu, a fost judecat și condamnat. Sunt atât de disperați că-și pierd susținerea financiară, încât au ajuns să-l amenințe cu moartea pe primarul Daniel Băluță, doar pentru că acesta vrea să pună capăt rețelei de corupție creată în jurul acestei piețe, prin faptul că nu vrea să prelungească acel contract de concesiune”.