ATENȚIE EXERCIȚIU! Seism 2018 – ALARMĂ de CUTREMUR în București

2373

Autoritățile din România simulează, începând de sâmbătă, intervenția la un cutremur cu magnitudinea de 7.5 pe scara Richter. Raed Arafat va susține o conferință în care va anunța toate detaliile exercițiului.

„SEISM 2018” este exercițiul prin care autoritățile au declanșat o simulare de cutremur în România. Este cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care are loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii.

Începând cu ora 9.00 s-a declanșat exercițiul national „SEISM 2018” care constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală.

Exercițiul va dura până în data de 18 octombrie. Este un exercițiu internațional, la care participă 26 de state. Timp de cinci zile vor fi simulate diverse situații, atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Exercițiul se desfășoară în București, dar și în marile centre universitare. Totul se va petrece ca într-o situație reală: vor fi scoși răniți dintre dărâmături, mașinile de intervenție vor circula cu girofar, vor veni aeronave militare din alte state pentru a ajuta la transportul răniților.

Citește și: 50 de maşini abandonate vor fi ridicate din Sectorul 4

Vor fi prezenți observatori de la Comisia Europeană, de la structura de specialitate din SUA, de la OMS și de la NATO, plus foarte multa presa străină.

La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.