Apa caldă întârzie să ajungă la bucureșteni! Cică marți ar veni! La ora 12:00!

1308

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că s-au încheiat lucrările de reparații la Căminul Releului, în urma cărora mai multe blocuri din sectoarele 2, 3 și 4 au rămas fără apă caldă. Doar că unii bucureșteni vor mai face o perioadă dușuri cu apă rece, din cauza unor probleme de ordin tehnic.

Termenul anunțat, de 20 august, reprezintă o altă țeapă a Termoenergetica, momentul în care cetățenii din sectorul 4 vor putea simți din nou senzația de apă caldă ținând doar de noroc! Și de viitor!

Citește și: Nicușor Dan: ”Trebuie să pornească instalaţia şi oamenii vor avea apă caldă. Nu instant. Dar încet-încet”

„Așa cum am anunțat oficial și pe site-ul nostru, revizia celor de la ELCEN se va încheia duminică seara. Abia după aceea va urma de făcut și partea noastră. Cel mai probabil, din a doua parte a zilei de luni, vom începe să livrăm apă caldă către sectoare”, a precizat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, pentru cancan.ro.

De altfel, Claudiu Crețu și-a dat demisia din funcția de director al companiei Termoenergetica, urmând să fie  cooptat în echipa ministrului Energiei, Sebastian Burduja, în funcția de consilier pe domeniul de strategie energetică.

Surse din rândul sindicaliștilor de la Termoeenergetica (fosta RADET) au confirmat că apa caldă nu va curge la robinetele clienților cu presiunea necesară, în următoarele zile. „Nu prea ai cum să emiți asemenea termene, fiindcă e nevoie de minim două zile să pui la punct și centrele noastre zonale, așa numitele puncte RADET. Oricât de mult ne-am strădui, dacă nu respecți niște parametri, nu vei obține un lucru bun!”, au declarat sursele respective.

Cu toate asigurările date, ELCEN a anunțat că nu i-au fost plătite datoriile de către Primărie și ar fi în imposibilitatea de a furniza agent termic. Se pare că aceasta arputea fi cauza lipsei apei calde.

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) se află într-o situaţie de criză şi de la 1 octombrie ar putea avea probleme cu achiziţia gazelor naturale, dacă Primăria Capitalei nu găseşte o soluţie rapidă să plătească datoriile Termoenergetica, de aproximativ un miliard de lei, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. El a precizat că a trimis o adresă primarului general, Nicuşor Dan, în care i-a semnalat această situaţie, având în vedere că ELCEN poate risca falimentul.

Ultima oră: Termenul de repornire a apei calde a fost împins pentru data de 21.08.2023 – ora 23:30, pentru motiv că: ”Manevre ELCEN de pornire CET SUD”

Pornirea apei calde se reportează pentru ziua de 22.08.2023, conform informațiilor furnizate de cei de la call center Termoenergetica! În sectorul 4!

OFICIAL: Termoenergetica estimează un nou termen pentru punerea în funcțiune a circuitelor de apă caldă: 22.08.2023, ora 12:00