Anunț important din partea primarului sectorului 4, Daniel Băluță. Când se deschide Piața Sudului

3303

O veste importantă pentru locuitorii sectorului 4. În urmă cu puțin timp, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că Piața Sudului se va deschide pe 10 august.

După aproape doi ani de muncă, cea mai mare și modernă piață din România își va deschide larg ușile pe data de 10 august.

Imaginea de acum câțiva ani în care construcțiile provizorii transformaseră vechea piață de legume și fructe într-un bazar fără arhitectură coerentă, a dispărut complet.

În locul tarabelor înghesuite, a magazinelor insalubre și ruginite, a fost ridicată de la zero noua Piața Sudului, o construcție care nu mai are nevoie de nicio explicație și care are toate atuurile pentru a deveni etalon pentru piața din România.

Citește și: VIDEO- Piața Reșița a fost închisă pentru nerespectarea măsurilor de prevenție împotriva COVID-19

Și asta nu e tot! Pentru că a respectat întocmai regulile impuse de legislația în vigoare, pompierii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au acordat autoroizație ISU, ceea ce înseamnă că îndeplinește toate condițiile de siguranță.

Noua piață este amenajată pe amplasamentul celei vechi și are un regim de înălțime P+1. La interior, atât la parter, cât și la etaj vor fi amplasate tarabe, unde producători autohtoni își vor prezenta produsele proaspete roșii, castraveți, ceapă, brânză, ouă, carne etc.

Datorită spațiului bine gândit cu tavane înalte și cu geamuri foarte mari, cu locuri de relaxare și spații verzi amenajate în jardiniere, odată ce pășiți înăuntru veți avea senzația că sunteți într-un mall, doar că nu veți vedea haine și încălțăminte etalate pe rafturi, ci produse românești aranjate frumos pe tarabe.

Gândit bine este și exteriorul acestei construcții impunătoare, mai exact zona care înconjoară noua șo moderna Piața Sudului.

La exterior sunt amenajate alei pietonale, mici grădini cu spații verzi și copaci noi plantați, bănci pentru relaxare și socializare, iluminat public, fântâni arteziene, cu mobilier urban modern și elemente de decor naturale, dar și un parc care se întinde pe o suprafață de 10.000 de mp. Mai mult, datorită amplasării într-una dintre cele mai aglomerate zone din sector și în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun, parcul va putea asigura și o gestionare eficientă a fluxurilor de pietoni foarte ridicate, de altfel, la orele de vârf.