Amendă și impozitarea cu 500% pentru proprietarii care nu-și îngrijesc terenurile! Anunțul făcut de Primarul Sectorului 4

1411

Zeci sau poate sute de clădiri și terenuri proprietate privată aflate în sectorul 4 sunt parcă desprinse din filmele de groază. Case dărăpănate, care abia mai stau în temelie, dar care sunt locuite, pot deveni capcane mortale pentru persoanele care se adăpostesc în ele.

Terenurile pline de mormane de gunoi și buruieni înalte de câțiva metri sunt focare de infecție care pot produce probleme grave de sănătate. Proprietarii acestora au fost somați să le igienizeze încă de acum doi ani, însă nimeni nu a pus osul la treabă. În urma acestei indiferențe, Primăria Sectorului 4 a decis să îi amendeze și să le impoziteze terenurile cu până la 500%.

Citește și: Campanie de educație stradală inedită în Sectorul 4: ` Te plimbi prin 4, te faci de 10 `

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, a anunțat public într-o postare pe Facebook, că cei care nu respectă legea vor suporta consecințele, pentru că din cauza acestora mulți oameni se pot îmbolnăvi.

Amendă și impozitarea cu 500% pentru proprietarii care nu își îngrijesc terenurile! Nepăsarea și indiferența unora fac rău altora. Nimeni nu este obligat să suporte mizeria din cauza unor oameni care dețin terenuri și nu au grijă de ele. Încă de acum doi ani, proprietarii au fost anunțați că au obligația legală, dar mai ales morală, de a le îngrădi și salubriza, însă majoritatea au ignorat acest aspect. Din păcate, pentru că nu au dat curs acestui anunț, Consiliul Local Sector 4 a aprobat un proiect de hotărâre prin care cei care nu respectă legea vor fi amendați drastic, iar pentru terenurile insalubre pe care le dețin vor fi impozitați cu 500%. Mai mult, în măsura în care nici acum nu își vor înțelege rolul, Primăria le va curața proprietățile si îi va obliga să suporte costurile aferente”, scrie edilul sectorului 4 pe pagina sa de socializare.