Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii! Un autocar grecesc a luat în plin limitatorul de înălțime. 24 de victime, un pasager a decedat

3151

Un nou accident s-a produs la intrarea în Pasajul Unirii. Un autocar cu 48 de pasageri greci a rupt limitatorul de înălțime și a fost grav avariat. Potrivit primelor informații, patru persoane au fost grav rănite. Una dintre ele a decedat! Alte 23 persoane, au suferit răni ușoare.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 13:30! Autocarul transporta 48 de străini, cetățeni greci, majoritatea adolescenți, care aveau plătită cazare la București. Patru persoane au fost grav rănite: două dintre ele sunt în stare foarte gravă, iar una – un bărbat – în stop cardio-respirator. A fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare.

Citește și: De Crăciun, temperaturile din București vor fi cam ca de Paște


Alte persoane au suferit răni ușoare. 12 ambulanțe au fost trimise la fața locului. Întreaga intervenție a intrat sub coordonarea șefului DSU, Raed Arafat, sosit la fața locului.

În urma impactului, ușa din față a autocarului s-a blocat și a fost necesară intervenția unui echipaj de descarcerare.  Răniții au fost duși la spitalele Universitar (10 victime), Bagdasar (6 victime plus 2 copii) și Floreasca (4 victime), Spitalul Militar Central (două victime). În total au fost 24 de victime (22 de adulți și doi copii). Din nefericire, persoana aflată în stop cardio-respirator nu a putut fi salvată, iar o alta se află intubată, în stare critică!

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: „Cele patru persoane rănite, două femei și doi bărbați, au fost scoase. Două dintre ele sunt în stare foarte gravă, iar una din ele stop cardio-respirator”.

Toni Greblă, prefectul Capitalei, a declarat la Digi24: „Autocarul a trecut de presemnalizarea cu lanțuri, a rupt lanțurile și nu a mai putut să oprească, după care s-a lovit de bariere”.

Se pare că șoferul a rulat pe prima bandă, ignorând limitatoarele de presemnalizare. Apoi, a virat brusc pe banda a doua și a luat din plin limitatorul de înălțime! Se pare că avea și viteză. Cam așa arată culoarul de intrare în Pasaj dinspre Budapesta spre Universitate!

”De la Ambulanța București Ilfov au fost trimise 10 echipaje, patru echipaje cu medic de nivelul cel mai înalt și 6 echipaje de tip B2 cu asistenți medicali. Trei ambulanțe cu medic deja au preluat pacienții în stare gravă și sunt direcționate de către coordonatorul acestei acțiuni către spitale, urmând să primim în final un bilanț al tuturor persoanelor care au fost transportate de ambulanțele Sabif”, a declarat Alis Grasu la Antena 3 CNN.

“Traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, informează Poliția.

O supoziție făcută de un specialist: se pare că în autocar nu a existat un ghid local, care să-i explice șoferului traseul corect!

Ultima oră: Traficul a fost reluat în jurul orei 17:30!