VIDEO / Daniel Băluță: ”Săptămâna viitoare vom circula pe pasajul Europa Unită”!

1210

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat luni seara că circulația pe pasajul Europa Unită, podul care se construiește pe ștrada Turnu Măgurele la intersecția cu bulevardele Alexandru Obregia și Metalurgiei, va fi deschisă săptămâna viitoare.

El a anunțat pe Faceboook că inaugurarea va avea loc cel târziu până miercurea viitoare, pe 6 decembrie.

Citește și: Parcul Natural Văcărești invită școlile, în ”Săptămâna Verde”, să viziteze expoziția fotografică “Secrete din oaza urbană”

„Mult a fost, puțin a rămas! Săptămâna viitoare vom circula pe pasajul Europa Unită! Până atunci, așa cum s-a întâmplat și în această seară, testăm sistemele aferente construcției, inclusiv cel de iluminat, care, așa cum puteți observa, transformă pasajul intr-o bijuterie arhitecturală. Aceste verificări, necesare înainte de darea în folosință a obiectivului, vor dura câteva zile, astfel că apreciez că ne vom bucura de această investiție cel târziu pe 6 decembrie.”, a scris Daniel Băluță.

Testele de rezistență s-au efectuat la începutul lunii niembrie pentru Pasajul de la Metalurgiei. Acestea au fost făcute cu opt camioane încărcate cu o greutate totală de câte 40 de tone, adică cu 320 de tone în total.

Pasajul numit „Europa Unită” are o lungime de 653 de metri și se ridică la intersecția bulevardului Alexandru Obregia cu șoseaua Turnu Măgurele și Metalurgiei. Pe lângă funcția de fluidizare a circulației, construcția va deveni și un reper arhitectural, a transmis Primăria de sector.

„Europa Unită, noul pasaj rutier suprateran pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește, va putea concura cu cele mai avangardiste și moderne proiecte de infrastructură mare din capitale europene. Pasajul va avea două benzi de circulație pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului. Noul pasaj ce se construiește în Sectorul 4 va răspunde tuturor cerințelor și standardelor de siguranță rutieră impuse în domeniu. Dincolo de componentele ce țin de stricta utilitate a pasajului, acest obiectiv de investiții va fi un reper și din punct de vedere arhitectural, îmbinând armonios elementele de funcționalitate cu cele de design urban”.