UPDATE: Comisia Europeană neagă demararea unei anchete pentru a verifica cele 22 de companii înfiinţate de Primăria Capitalei

629
gabtiela-firea-adevarul

Site-ul capital.ro informa, joi dimineaţă, că oficialii europeni au demarat o investigaţie oficială privind înfiinţarea celor 22 de companii din subordinea Primăriei Capitalei, ei suspectând încălcarea tratatului european de concurenţă. De cealată parte, Comisia Europeană neagă, într-un răspuns pentru G4Media.ro, că ar avea în curs o astfel de investigaţie.

UPDATE „Comisia Europeană nu are în curs nici o investigaţie formală privind firmele înfiinţate de Primăria Bucureşti“, a declarat pentru G4Media.ro un purtător de cuvânt al Comisiei.

Citește și: LOVITURĂ CRUNTĂ pentru Gabriela Firea! “Va fi un efect de domino”

Capital.ro relata, joi dimineaţă, că oficialii Comisiei Europene au demarat o investigaţie pentru a verifica modul în care a fost acordat ajutorul de stat celor 22 de companii, precum şi constituirea ilegală a capitalului social pentru acestea, din banii Primăriei Capitalei, prin împrumuturi fără dobândă şi concurenţă neloială prin încredinţarea directă de lucrări către firmele înfiinţate.

Sursa citată mai arată că o decizie privind desfiinţarea celor 22 de companii poate fi dată într-un an, un an şi jumătate. „Va fi un efect de domino şi pentru celelalte companii înfiinţate de municipalităţi”, arată Capital.ro.

Lista celor 22 de companii poate fi vizualizată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here