Termoenergetica anunță, în plină stare de avarie a Capitalei: “Începem lucrările la primăvară”

976

Bucureștiul este răpus la ora actuală de lipsa apei calde și a căldurii! În ciuda tuturor declarațiilor pompoase cum că iarna asta va fi mai bine, bazate pe faptul că s-a muncit mult și eficient, efectul este invers proporțional cu scopul lucrărilor!

Evident că printre sectoarele afectate, se numără și sectorul 4! De altfel, pentru a putea viziona dezastrul la nivelul termiei în Capitală, este de ajuns să accesați site-ul Companiei Municipale Termoenergetica, la secțiunea “Funcționare sistem termoficare”, aici!. Practic, nici un sector nu este iertat de “oprirea agentului termic, pentru remedierea avariilor apărute în rețeaua termoficare”. Unde ni se dau niște termene care nu se respectă, plus că sunt multe adrese care nu sunt trecute în tabelele lor.

Citește și: Restricții la Pasajul Unirii! Se montează alte 40 de ventilatoare și peste 100 de stingătoare

Așadar, iarna bate la ușă, temperaturile sunt tot mai scăzute, dar cei de la Termoenergetica ne anunță că ei lucrează! Asta, după ce un întreg an au chinuit populația cu așa zisele înlocuiri de țevi, oricum nu mai mulți kilometri decât în mandatele precedente ale foștilor primari generali!

În privința sectorului 4, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat victorios că avaria din zona Văcărești a fost localizată și că se lucrează la remedierea ei. Compania oferă și niște explicații, după care ne deschide orizonturi de noi speranțe pentru primăvara anului viitor: “Se întâmpină greutăți în remedierea avariilor din zona respectivă din cauza acumulărilor de apă, zona fiind joasă din punct vedere al reliefului. Tronsonul menționat face parte din cele 5 loturi de lucrări care sunt prevăzute a fi modernizate anul viitor pentru reabilitarea a 210 km rețea de termoficare cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Contractele pentru proiectare și execuție au fost încheiate pe o perioadă de 4 ani, iar proiectarea a fost deja demarată, astfel încât să putem începe lucrările de execuție din primăvara anului viitor”.

Precizările au fost făcute pe pagina de facebook a companiei! Fără nici o legătură cu subiectul, cu durerea la zi a oamenilor, întru aburirea populației, se mai menționează:

“Lucrarea a fost împărțită în 5 loturi, cu o lungime de aproximativ 40 km fiecare:
Lotul 1 – Magistrala II SUD;
Lotul 2 – Magistrala II – III Grozăvești;
Lotul 3 – Magistrala V Grozăvești;
Lotul 4 – Magistrala Progresul – Berceni;
Lotul 5 – Magistralele II Sud, II-III Grozăvești, V Grozăvești, Progresu – Berceni, II Vest, I-II-III Vest”.
Apoi, comunicarea se încheie apoteotic: “Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.
Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere”!