Șoseaua Berceni, unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură din sectorul 4 a fost finalizat

3302

Șoseaua Berceni, una dintre cele mai importante artere de circulație, care asigură legătura între centrul Capitalei și zonele rezidențiale sau localitățile din partea de sud, face parte din cel mai amplu proiect de infrastructură derulat în Sectorul 4, în ultimii 30 de ani.

În urma lucrărilor, partea carosabilă a fost lărgită de la două la patru benzi de circulație și au fost create peste 1.000 de noi locuri de parcare.

Azi marcăm finalizarea lucrărilor de modernizare a Șoselei Berceni, cu o lungime de 6,5 km. Pe o lungime de 4,5 km am reuşit să lărgim de la două benzi la patru benzi suprafaţa carosabilă, reducând timpul de deplasare al şoferilor de la 45 de minute, pentru că atâta se făcea, de regulă, până la Apărătorii Patriei, la circa şapte minute” a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Citește și: Start la început de an în cursa electorală pentru Alegerile Locale din 2020 – Care sunt posibilii candidați la SECTORUL 4?

Modernizarea Șoselei Berceni nu a vizat doar partea carosabilă. Odată cu lucrările de lărgire, rețeaua de iluminat public a fost extinsă până la Șoseaua de Centură, utilitățile au fost mutate în subteran, iar sistemul de canalizare a fost complet înlocuit. Totodată, a fost rezolvată și problema inundațiilor care apăreau în zonă, la fiecare ploaie torențială, după ce primăria a construit, pe o porțiune de 2 km, o rețea de preluare a apei pluviale.

Totodată, pentru fluidizarea traficului din zonă, Primăria Sectorului 4 va construi între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou din București, și Șoseaua de Centură, o nouă stație de metrou supraterană. Urmare a unei investiții de  aproximativ 146 de milioane de lei (fără TVA), viitoarea stație se va afla la 1.150 m de capătul actual al liniei Berceni, pe partea stângă a Șoselei Berceni, pe sensul de mers spre linia de centură a Capitalei. În viitor, aceasta va fi urmată de încă o stație, la 1.350 de metri, în imediata apropiere a liniei de centură. În zona ambelor stații vor fi amenajate parcări de tip park&ride, pentru cei care vor dori să-și lase mașinile la intrarea în oraș și să își continue drumul cu metroul.

De asemenea, în luna martie a acestui an, va începe construcția unei pasarele pietonale, care va face legătura între cartierele rezidențiale din zonă și Șoseaua Berceni.