Sensuri unice, semafoare și noi locuri de parcare pe străzile care fac legătura între Șoseaua Giurgiului și Șoseaua Olteniței

3220

După o serie de acțiuni specifice, finalizate deja pe mai multe artere din Sectorul 4, care au avut un rol important în vederea asigurării unui trafic rutier fluent și civilizat, autoritatea locală aplică aceleași soluții viabile și pe alte trei străzi importante care fac legătura între Șoseaua Giurgiului și Șoseaua Olteniței.

Printr-un comunicat de presă, Sectorul 4 al Municipiului București anunță că va continua să implementeze proiecte pentru resistematizarea întregii circulații rutiere în zona de sud a Capitalei.

Citește și: Contract cadru de 3,6 miliarde lei pentru transformarea Sectorului 4 în „Bauhaus European”

Astfel, începând cu data de 02 iulie a.c., se vor amenaja sensuri unice pe străzile Alunișului, Ghimpați și Stoian Militaru, după cum urmează:

  • pe străzile Alunișului și Ghimpați, dinspre Șoseaua Olteniței spre Șoseaua Giurgiului;
  • pe strada Stoian Militaru, dinspre Șoseaua Giurgiului spre Șoseaua Olteniței.

Pentru a veni în sprijinul celor care locuiesc în zonă, dar și pentru a asigura fluența și siguranța traficului rutier, intersecția străzii Stoian Militaru cu Șoseaua Olteniței se semaforizează. Noul sistem de semaforizare va fi pus în funcțiune odată cu implementarea sensului unic, pentru ca șoferii să circule în condiții de siguranță.

Totodată, programul instalației de semaforizare, situată la intersecția Șoseaua Giurgiului – Strada Ghimpați – Strada Toporași, va fi modificat pentru asigurarea unei fluențe corespunzătoare dinspre Strada Toporași către Strada Stoian Militaru. Lucrările ce vor fi demarate, la sfârșitul acestei săptămâni, au fost avizate de către specialiștii Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București și de către Brigada Rutieră.

Concomitent cu implementarea acestor măsuri, având în vedere numărul mare de solicitări cu privire la suplimentarea locurilor de parcare, pe străzile Alunișului, Ghimpați și Stoian Militaru vor fi amenajate și noi locuri de parcare ce vor fi atribuite riveranilor.

Toate aceste soluții de resistematizare a circulației rutiere fac parte din Programul de ”Regenerare Urbană”, demarat la nivelul Sectorului 4 încă de acum cinci ani, cu lărgirea bulevardelor de la două la patru benzi, și continuat astăzi cu ordonarea circulației rutiere pe străzile secundare, cu scopul de a crea condiții decente pentru un trafic fluent și aerisit, care să reducă poluarea aerului și timpii petrecuți în trafic.

Având în vedere complexitatea acestor lucrări, Primăria Sectorul 4 solicită conducătorilor auto să respecte cu strictețe culorile semafoarelor, precum și semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere.