Video- Sectorul 4 va avea un nou parc uriaş.Parcul Tudor Arghezi

3664

Va fi cel mai mare parc amenajat de la zero în Capitală după Revoluţie şi va include locuri de relaxare, precum şi zone pentru amatorii de sport în aer liber.

 

Peste doi ani, locuitorii din Sectorul 4 vor avea un parc uriaş, construit de la zero, pe un teren.Aici vor apărea rând pe rând spaţii verzi, zone pietonale, locuri de joacă, dar şi aparate de fitness în aer liber.

Valoarea totală a acestei investiţii este de aproximativ 31 de milioane de lei.

Zona centrală de 10 mii de metri pătraţi va fi înfrumuseţată cu fântâni arteziene, arbori, plante inedite şi mobilier urban modern.

Citește și: Primăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă secție din România, pentru tratarea marilor arși

Camera din faţa parcului, asigură un spaţiu de negociere cu spaţiul stradal.

Proiectul include şi o parcare cu peste 100 de locuri.

Va fi primul parc nou de asemena dimensiuni contruit în Bucureşti în ultimii 30 de ani, întrucât autorităţile locale au preferat în ultima vreme doar să renoveze zonele de agrement deja existente.

Am semnat ordinul de incepere. Prima faza e aceea de proiectare. Termenul pe care il avem este de 24 de luni, inclusiv partea de executie. (…) Mai sunt niste pasi legali, timpul pentru acestia este de sase luni si un an si jumatate executia. Acest parc are legatura cu urbanizarea zonei, ca vom avea nevoie de canalizare, de apa. Toate aceste lucruri vor fi facute inainte si vor fi facute cu cap“, a transmis Baluta in timpul unei conferinte de presa.

Primarul Daniel Baluta a anuntat ca parcul se va numi Tudor Arghezi.

Numele a fost ales in urma consultarii cu cetatenii din Sectorul 4. Se va numi Tudor Arghezi. De ce? Pentru ca e o personalitate a istoriei Romaniei, a literaturii romane, care are o legatura stransa cu Sectorul 4. Aici gasim toata viata lui Tudor Arghezi“, a spus Baluta.