Se scumpește apa potabilă

1060
apa_nova_bucuresti

Apa Nova București a anunțat că actualizează tariful pentru apă potabilă și tariful pentru canalizare. Noile tarife intră în vigoare în această lună.

La circa cinci ani de la ultima ajustare tarifară ordinară – care a avut loc în luna martie a anului 2013 – Apa Nova Bucureşti a anunţat că actualizează tariful pentru apă potabilă şi tariful pentru canalizare. Compania justifică majorarea tarrifelor prin „evoluţia crescătoare a indicatorilor macro-economici: inflaţie, devalorizarea monedei naţionale, creşterea salariului minim pe economie etc”.

Citește și: Un nou anunț de la Primăria Capitalei despre locurile de parcare

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a aprobat, prin Decizia nr.88/26.06.2018 privind ajustarea ordinară pentru preţurile şi tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Bucureşti pentru SC Apa Nova Bucureşti S.A., după cum urmează:

  • pentru o mie de litri de apă potabilă, tariful se actualizează cu 0,30 lei + TVA (de la 3,31 lei + TVA la 3.61 lei + TVA)
  • pentru o mie de litri de apă uzată deversată în reţeaua publică de canalizare, tariful se actualizează cu 0,16 lei + TVA  (de la 1.74 lei + TVA la 1.9 lei + TVA).

Noile tarife la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare vor intra în vigoare în luna iulie 2018. Conform oficialilor Apa Nova, chiar şi după această actualizare, tarifele din Bucureşti rămân printre cele mai mici din România.