S-A SEMNAT – Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Sectorul 4

2468

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat ieri, 13.02.2020, contractul de finanțare pentru o primă tranșă în valoare de peste 14 milioane de euro, dintr-un total de 58.190.000 pe care Sectorul 4 îi va avea la dispoziție pentru susținerea noului program de reabilitare termică ce ar urma să fie încheiat până în Iunie 2023.

 

Acesta înglobează un număr aproximativ de 200 blocuri de locuințe, și va fi finanțat atât din surse proprii, cât și din din surse alocate prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală estimată a programului este de 105.760.000 Euro. Programul va aduce beneficii atât prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, cât și prin reducerea costurilor de întreținere.

Sectorul 4 continuă astfel demersurile pentru indentificarea surselor de finanțare pentru toate nevoile oamenilor. Încă din anul 2016, Sectorul 4 a atras numeroase finanțări interne și externe, rambursabile și nerambursabile, în sumă de peste 100 de milioane de euro. În urma evenimentului de astăzi, a fost astfel deschisă calea dezvoltării multor proiecte menite să transforme comunitatea noastră într-una în care oamenii să vrea să traiască, să vrea să-și intemeieze familii și în care să se simtă în siguranță acasă și pe stradă.

Citește și: USR îi taie creanga de sub picioare lui Antonio Andrușceac. Candidatura acestuia la Primăria Sectorului 4 a fost invalidată

„Prin semnarea documentelor de finanțare împreună cu dl. Andrew McDowell, Vicepreședintele BEI, am asigurat, astăzi, fondurile necesare susținerii programului de reabilitare termică a blocurilor de locuințe până în anul 2023.

Astfel, am trecut într-o nouă etapă de implementare a planului de creștere a calității vieții locuitorilor din Sectorul 4. Valorificăm oportunitățile oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Sectorului 4, dovedind  autoritatea locală  ține pasul cu nevoile oamenilor. Acest lucru este posibil doar prin proiecte concrete, reale și cu finanțare asigurată”, declară Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Banca Europeană de Investiții este în fapt instituția financiară care va finanța în următorii ani, toate programele naționale menite să ridice indicii de calitate a mediului și să reducă emisiile de dioxid de carbon și totoadă banca responsabilă pentru susținerea financiară în cazul implentării conceptului Green Deal, propus de Comisia Europeană.