PS 4: Unul dintre cele mai renumite licee din București a intrat în reparații capitale – GALERIE FOTO

747

În plină vacanță a elevilor, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Capitală au început lucrările de consolidare și modernizare.

„Unul dintre cele mai renumite licee din București a intrat în reparații capitale”, anunță luni, 18 iulie, Primăria Sectorului 4, într-un comunicat.

Conform sursei citate, ca urmare a unei investiții de peste 35 de milioane de lei, derulate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” va deveni una dintre cele mai sigure și moderne unități de învățământ de stat din Capitală.

Clădirea, încadrată în clasa de risc RS 2

În urmă cu doi ani, clădirea liceului a fost expertizată din punct de vedere seismic, fiind încadrată în clasa de risc RS 2. De asemenea, liceul bucureștean nu avea nici autorizație de securitate la incendiu. „Deficiențe care, cumulate, puneau în pericol viața elevilor și a cadrelor didactice. Acesta a fost, de altfel, și principalul motiv pentru care Primăria Sectorului 4 a hotărât relocarea de îndată a elevilor în clădiri sigure”, indică aceeași sursă.

Ca urmare, clasele Colegiului ”Mihai Eminescu” au fost mutate atât la Școala Gimnazială ”Ienăchiță Văcărescu” (învățământ primar și gimnazial), cât și la Liceul Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia” (învățământ liceal). În tot acest timp, administrația locală a făcut eforturi pentru a se găsi surse de finanțare a lucrărilor.

Sălile de curs, laboratoarele și biblioteca vor fi dotate corespunzător

Dacă la momentul expertizării, liceul oferea o imagine dezolantă – cu pereți crăpați, tavane fisurate, mobilier învechit, instalații sanitare distruse și neînlocuite de ani buni, din câte anunță primăria de sector, în urma lucrărilor complexe care au început deja, Colegiul Național „Mihai Eminescu” „le va oferi copiilor un mediu educațional de excepție. Clădirea va fi consolidată, modernizată, autorizată din punct de vedere ISU, tocmai pentru ca elevii și cadrele didactice să aibă, în primul rând, condiții maxime de siguranță”.

Citeste si: Se întrerupe curentul în București și Ilfov. Întreruperile programate de E-Distribuție Muntenia în perioada 18-21 iulie

Totodată, atât sălile de curs, cât și laboratoarele, biblioteca, dar și spațiile administrative vor fi dotate corespunzător cu toate echipamentele necesare asigurării unui proces didactic de calitate – dă asigurări instituția condusă de către Daniel Băluță.

„De menționat faptul că, în ultimii 4 ani, Primăria Sectorului 4 a realizat lucrări de reabilitare, modernizare, consolidare și de obținere a autorizației de securitate la incediu, în 27 de unități de învățământ preșcolar, gimnazial, liceal, din totalul celor 57 aflate în administrare, ale căror imobile au fost aduse în condiții de bună folosință, de siguranță pentru toate persoanele din incinta acestora”, susțin reprezentanții Primăriei, în același comunicat.