Primarii de sector caută soluții să se desprindă de PSD. Băluță negociază în secret cu Orban, iar Negoiță își face partid

3191

Trei persoane apropiate de primarul Sectorului 3, Robert Negoită (PSD), solicită Tribunalului București înfințarea Partidului Alianța Sector 3. Daniel Băluță negociază cu Orban.

Cererea a fost depusă pe 1 noiembrie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 26 noiembrie. Cei trei membri fondatori ai acestui partid sunt: Bogdan Costantin Cotiga, Ioan Iulian Ciolac si Marius Daniel Ciobică.

Bogdan Costantin Cotiga a ocupat în ultimii 5 ani mai multe funcții în cadrul Primariei Sectorului 3, cea mai importantă fiind cea de director executiv la Directia Administrarea Domeniului Public. În prezent acesta este șef al Serviciului Promovare Instituțională din cadrul Primariei Sectorului 3.

Citește și: Gabriela Firea, acuze din partea USR că organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii 4 ani

Marius Daniel Ciobică a fost consilier la biroul lui Robert Negoiță în perioada 2006-2017, apoi a lucrat în cadrul SC Directia Administrarea Domeniului Public SA, controlată de Consilul Local Sector 3. În prezent este presedintele Consiliului de Administrație la aceeași companie. Potrivit CV-ului, Ciobică mai este și director general al companiei Salubritate și Deszapezire S3, aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 3.

„Se pregătește strategic de alegeri”

Informația privind înfiintarea acestui partid a fost initial prezentată de Ovidiu Voicu, directorului executiv al Centrului pentru Inovare Publică, într-o postare pe Facebook.

Băluță negociază cu PNL

Și edilul sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, se gândește să părăsească barcă PSD. El negociază în secret cu liderul PNL, Ludovic Orban. Potrivit surselor piatapresei.ro, edilul își negociază o eventuală candidatura cu susținerea PNL-ului.