Primăria Capitalei, dată în judecată de FACIAS pentru problema termoficării

1128

Nicuşor Dan face şi el primul duş rece. FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei şi Termoenergetica pentru că problema termoficării nu a fost încă rezolvată, iar situaţia devine din ce în ce mai gravă de la un an la altul.

Autorităţile au recunoscut că reţeaua este într-un stadiu extrem de avansat de uzură. Primarul General al Capitalei va trebui să dea explicaţii pentru promisiunie prezentate în faţa alegătorilor, în ultima campanie electorală, şi nu oricum, ci în faţa instanţei.

Citește și: Jurnalist ”justițiar”, scăpat basma curată de către procurori, pentru consum de droguri!

Cei de la FACIAS (Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului) au decis să meargă în instanţă pentru a obliga Primăria Capitalei să facă demersuri să-şi respecte promisiunile faţă de cetăţeni şi să înceapă să lucreze mai mult, mai eficient, astfel încât serviciul de termoficare să nu mai aibă probleme atât de mari.

Totuşi, răspunsul oficial către FACIAS din partea celor de la Termoenergetica a venit năucitor, spunându-le că reparaţiile vor avea un efect simţitor în cel puţin 10 ani de acum încolo.

Este important de amintit şi punctul de vedere al Primăriei Capitalei, care susţine că, în acest moment, la nivelul Capitalei, sunt şantiere deschise de reparaţii la aproximativ 70 de km de conducte, iar luna aceasta pe bani europeni ar trebui să înceapă un contract prin care se reabilitează undeva la 200 de km de conductă din reţeaua de termoficare, lucrări care ar trebui să fie încheiate abia peste 4 ani. Rămâne de văzut, însă, dacă luna aceasta se dă startul lucrărilor sau nu.