Președintele FR Hochei pe Gheață a vizitat șantierul viitorului patinoar Berceni Arena

1209

A demarat un alt obiectiv extrem de important pentru București, nu doar pentru Sectorul 4, locul în care se construiește. BERCENI ARENA va fi primul patinoar construit în ultimii 70 de ani și singurul existent în București.

Aici vor crește viitorii campioni ai României, fie că e vorba de hocheiști sau de patinatori artistici.

Capacitatea noii investiții va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul a aparținut SC Totul Verde. și este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E. Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați.

Patinoarul va beneficia de o construcție subterană pentru rezervă de apă necesară stingerii incendiilor. Ca facilități, vor exista spații de servire în foaier și la etaj, garderobă, foaiere, vestiare, birouri, cabine pentru presă, cabine VIP, sală metodică și, bineînțeles – instalații pentru gheață!

Citește și: Poartă nouă la intrarea în Pasajul Unirii, după ce un TIR a distrus-o pe cea inițială

Șantierul lucrării se află în zona Apărătorii Patriei, aproape de stația de metrou, și a fost vizitat zilele acestea de către Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, care a fost însoțit de câțiva copii, practicanți ai hocheiului, de la clubul privat Husky Club București, și antrenorii lor Andrei Mârza, Cristian Baicea și Dragoș Iordache! Prilej cu care, în semn de recunoaștere a meritelor construirii viitorului patinoar, care se va numi Berceni Arena, fostul mare hocheist i-a înmânat edilului Sectorului 4 un tricou de-al echipei naționale cu numărul 4, numărul sectorului pe care-l păstorește.

“Noi estimăm că în decembrie anul viitor se va putea juca aici primul meci”, a apreciat primarul Daniel Băluță. În replică, Hălăucă a făcut o promisiune: “În primăvară, la congresul Federației Internaționale, voi face tot posibilul să aduc unul dintre campionatele mondiale, aici, la Berceni Arena”, care a completat: “Se fac 10 ani de când nu mai avem patinoar în București. Țin să vă mulțumesc pentru deschiderea de care ați dat dovadă”!