Porțile de presemnalizare de la Pasajul Unirii vor fi corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii vehiculelor

877

Primăria Sectorului 4 a început montarea noilor porți de presemnalizare a înălțimii la Pasajul Unirii. Noile porți vor fi corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, camere video și cu panouri informative de tip LED.

Montarea nolilor porți de gabarit de la Pasajul Unirii a început vineri seară.

Citește și: Un șofer a intrat cu mașina direct într-o farmacie de la Piața Progresul

După recentele lucrări de reconfigurare a tramei stradale, încheiate cu montarea unui nou scuar în zona mediană a Bulevardului Dimitrie Cantemir, care nu doar că va separa fluxurile de trafic, ci va fi folosit și pentru susținerea fundațiilor proaspăt turnate ale noilor porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația vehiculelor prin Pasajul Unirii, constructorii au început, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la orele 23.30, montarea efectivă a acestor sisteme”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Noile sisteme suplimentare de semnalizare pentru circulația în Pasajul Unirii au fost proiectate de către specialiști ai Universității Tehnice de Construcții București și ai Brigăzii de Poliție Rutieră, precum și avizate de către Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

Ulterior finalizării operațiunilor de montare, pe noile porți de presemnalizare vor fi montate echipamentele eletronice de avertizare în caz de depășire a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația vehiculelor prin Pasajul Unirii.

Totodată, dacă și condițiile metorologice vor fi prielnice, va fi refăcută și partea carosabilă, mai exact va fi turnat un nou covor asfaltic, pe care vor fi marcate noile benzi de circulație, atât cele clasice, cât și cele rezonatoare, cu rol de avertizare.

Noul sistem de atenționare și limitare a accesului rutier, ce va fi montat la ambele intrări în tunelul rutier din centrul Bucureștiului este compus din noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, camere video și cu panouri informative de tip LED și din noi porți de gabarit, corelate cu noua semnalistică de la sol (înființare de noi scuaruri, benzi de circulație cu sisteme rezonatoare și benzi de circulație speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj).

După primele două porți, va fi montată încă una, cu același rol de atenționare în privința limitării de înălțime, dotată cu lanțuri, camere video și senzori, care vor transmite informații referitoare la depășirea înălțimii maxime admise către noua poartă de gabarit, ce va fi montată înainte de intrarea în tunelul rutier.

În ceea ce privește sensul de intrare în Pasajul Unirii dinspre Piața Universității către bulevardul Dimitrie Cantemir, pe lângă poarta de gabarit, vor fi montate două porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, similare celor deja descrise. Primăria precizează că sistemul electronic de panouri de avertizare și semafoare ce va fi montat la cele două intrări în pasaj, va putea fi folosit și în cazul unor eventuale situații de urgență apărute în interiorul tunelului rutier (incendii, inundații, accidente etc).