VIDEO/ Poliția Locală Sector 4 a fost alături de elevi, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”

1642

 

Poliția Locală Sector 4 a fost invitată să participe la activitățile derulate în cadrul  săptămânii „Școala Altfel”, care s-au desfășurat la Școala 194, situată în cartierul Berceni.

Prichindeii clasei a I-a A, de la Școala Gimnazială nr. 194, din Capitală, au avut parte de o oră plină de informații, dar care a fost și distractivă, în același timp, alături de polițiștii locali de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice, din cadrul Poliției Locale Sector 4.

Citește și: S-au depus ofertele la licitația PMB pentru liniile de tramvai. Patru loturi au rămas, deocamdată, fără pretendenți

Astfel, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, elevii au învățat ce sunt indicatoarele rutiere și la ce folosesc ele. Timizi, emotivi sau îndrăzneți, copiii au aflat ce semnifică culorile semaforului, cum se traversează în siguranță o stradă, ce sunt pistele pentru bicicliști, ce semnifică semnalele polițiștilor care dirijează circulația și multe altele.

Citește și: S-au depus ofertele la licitația PMB pentru liniile de tramvai. Patru loturi au rămas, deocamdată, fără pretendenți

Cu această ocazie, polițiștii locali au dăruit elevilor o cărticică educativă, în care erau o mulțime de semne de circulație, jocuri și planșe de colorat. Nerăbdători și curioși, cei mici au răsfoit-o imediat și nu mai conteneau cu întrebările, până când au fost invitați de polițiștii locali la jocul de-a „pietonii și mașinuțele”. Pe rând, aceștia au primit o vestă reflectorizantă și o caschetă, în timp ce alți copii așteptau semnalele colegului polițist ca să poată traversa o stradă imaginară.

Entuziasmul și bucuria copiilor au fost extraordinare iar, în final, polițiștii locali le-au spus copiilor că pot apela cu încredere la orice polițist ar vedea vreodată pe stradă și, cu siguranță, dacă vor avea nevoie de ajutor, vor fi îndrumați și sprijiniți necondiționat.