Poliția deschide dosar penal în cazul Școlii nr.133 evacuate din sectorul 4

857

Poliția Capitalei s-a autosesizat și a deschis dosar penal în cazul Școlii nr. 133 din Capitală, evacuată marți după ce elevilor li s-a făcut rău din cauza igienizării făcute în unitatea de învătământ.

Dosarul penal vizează săvarșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

“În urma situației înregistrate ieri, 21.01.2020, la Școala generală nr. 133, din sectorul 4, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prin Serviciul Investigații Criminale al Poliției Sectorului 4 s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește și: Ministerul Sănătății a luat decizia de A ÎNCHIDE școala din Sectorul 4 pentru 3 zile

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 4″, a anunțat Poliția Capitalei, conform News.ro.

Amintim că Școala 133 din Sectorul 4 al Capitalei a fost evacuată, marți la amiază, după ce mai mulți copii de clasa a VIII-a au acuzat dureri de cap și disconfort respirator, posibil de la un gaz toxic.

În total au fost evaluați medical 23 de copii, dintre care 5 au refuzat transportul la spital. 16 elevi au fost duși la Grigore Alexandrescu și alți 2 la Spitalul Marie Curie.

Anterior, marți dimineată, școala fusese igienizată, ca urmare a apariției câtorva cazuri de gripă.