Piața Berceni Olteniței nu se desființează! Reacția primarului Daniel Băluță în această privință

1210

De câteva zile, circulă în mediul on-line o informație conform căreia urmează să se demoleze Piața Berceni Olteniței, situată pe strada Tulnici, și că acolo ar urma să apară fel și fel de construcții, gen blocuri!

Toată această panică a fost indusă de către unii ”binevoitori” care au împrăștiat această idee falsă, pornită de la premiza că s-ar fi dat o hotărâre de Consiliu Local în acest sens!

Citește și: Victorie în instanță pentru Primăria Sectorului 4 în disputa legată de reabilitarea Colegiului Gheorghe Șincai

Starea de nemulțumire este amplificată și de comentariile făcute de cetățenii sectorului 4 la postările de pe pagina de facebook a primarului Daniel Băluță, pe marginea acestui subiect, deși n-au legătură cu postarea propriu-zisă! Mai mult, pe lângă articolele publicate pe diferite site-uri, pe această temă s-a lansat și o petiție online, semnată până acum de circa 1.100 de oameni!

Ne permitem să spunem că ideea lansată este una falsă pentru că toată această eventuală acțiune se află într-o fază absolut incipientă! De ce? Pentru că, deocamdată, Piața Berceni funcționează în regim de concesiune, administrată de către un privat în baza unui contract care expiră la sfîrșitul anului.

Evident că, până când piața va reveni de drept în administrarea Consiliului Local Sector 4, nu se poate interveni în nici un fel asupra acesteia, astfel că piața rămâne intangibilă până atunci.

Conform hotărârii Consiliului Local al Sectorului 4 din decembrie 2023, pe amplasamentul actualei Piețe Berceni ar urma să se construiască o unitate de învățământ preșcolar – grădiniță/creșă, avându-se în vedere marele deficit ale unor astfel de locuri în sector!

Doar că această idee se află, deocamdată, la stadiul de PROPUNERE, care ar trebui validată de către Consiliul General al Capitalei. Chestiune care nu se află pe ordinea de zi a acestuia.

Tocmai de aceea, probabil, primarul Daniel Băluță a venit cu precizări în acest sens, răspunzând pe pagina de facebook contestatarilor săi, în această privință.

Iată câteva dintre mesajele edilului:

”Până la sfârșitul acestui an, Piața Berceni ESTE O PIAȚĂ PRIVATĂ! Ea nu va fi nici demolată și nici nu i se va schimba destinația. La expirarea acestui interval, Piața Berceni revine în proprietatea Consiliului Local Sector 4. Din acel moment, împreună cu dumneavoastră, cetățenii, dar și împreună cu Consiliul General al Municipiului București vom decide dacă este oportună PROPUNEREA, ca în locul pieței să ridicăm o creșă/grădiniță, având în vedere că numai astăzi sunt peste 2.000 de copii care nu au locuri în grădinițele și creșele pe care le avem deja în sectorul nostru”

”NU, decizia nu este luată! Nu am transmis nicio înștiințare! Documentul la care faceți referire este o hotărâre a Consiliului Local Sector 4, document neapărat obligatoriu pentru momentul în care piața va reveni în administrarea Sectorului 4. Ce vom face atunci, vom decide împreună, așa cum am făcut și în ultimii ani în cazul tuturor proiectelor comunității noastre”.