Parteneriat între Federația Română de Fotbal și Primăria Sectorului 4

2041

Un teren de fotbal la dimensiuni standard, cu gazon natural și tribune, precum și un complex sportiv cu numeroase facilități vor fi realizate de Primăria Sectorului 4 și Federația Română de Fotbal, ca urmare a unui parteneriat aprobat, recent, de Consiliul Local al Sectorului 4, pentru dezvoltarea și finanțarea în comun a unor facilități fotbalistice și sportive.

Investițiile vor fi cuprinse în cadrul programului pentru anul 2020, când Bucureștiul va găzdui meciuri de Campionat European. Mai mult, potrivit aceleiași hotărâri, Federația Română de Fotbal (FRF) și Primăria Sectorului 4 vor pune la punct, pe termen lung, și strategii privind dezvoltarea infrastructurii sportive.

În urma acestui parteneriat extrem de important pentru Sectorul 4, la Școala nr. 190 se va construi un teren de fotbal de dimensiuni standard, cu gazon natural, porți, vestiare și tribune. Infrastructura permite acest lucru, iar FRF se va implica în realizarea acestui obiectiv.

Citește și: Premieră în Sectorul 4! Proiect-pilot pentru siguranța elevilor

Mai mult decât atât, la o altă unitate de învățământ din Sectorul 4 se va mai construi și un Complex Sportiv care va include: teren de minifotbal, o tribună cu o capacitate de 500 de persoane, terenuri pentru alte sporturi, dar și un sediu administrativ. Toate acestea intră în programul pentru anul 2020, an extrem de important pentru România, în care Bucureștiul va găzdui meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal.

Dezvoltarea infrastructurii sportive a devenit un proiect important pentru Sectorul 4. În viitorul apropiat se dorește construirea unui Centru de Excelență pentru tinerii și adolescenții cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, prin care clasele să aibă profil sportiv.

„Fiecare dintre noi ar trebui să înțeleagă importanța Campionatului European din 2020, în care Bucureștiul va găzdui câteva meciuri. Sunt foarte bucuros de parteneriatul pe care îl avem cu Federația Română de Fotbal, în cadrul căruia vom putea crea facilități fotbalistice și sportive pe termen lung, pentru locuitorii Sectorului 4. Împreună putem realiza proiecte prin care să dezvoltăm sportul de masa, în Sectorul 4″, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.