Parcul Natural Văcărești așteaptă ordinul Mediului pentru a putea demara proiectele de întreținere a luciului de apă

719

Planul de Management al Parcului Natural Văcărești are avizul pozitiv al Consiliului Științific și parcurge în continuare procedura de autorizare, care se va finaliza printr-un ordin al Ministerului Mediului.

Elaborarea Planului de management este o obligație a Administrației Parcul Natural Văcărești.

Citește și: Licitație pentru dotarea cu mobilier a unităților de învățământ din Sectorul 4

”Este foarte important ca Planul de Management să fie aprobat anul viitor, el este acum în etapa de avizare, va merge la Agenția pentru Protecția Mediului București pentru evaluarea de mediu, după care la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și într-un final la Ministerul Mediului”, a anunțat administrația Parcului, printr-o postare pe pagina oficială de facebook. ”Acest Plan conține toate măsurile necesare pentru a începe proiectele ample de întreținere a luciului de apă din Parcul Natural Văcărești”.
Planul are ca scop conservarea și dezvoltarea durabilă a parcului, prin implementarea unor măsuri specifice de protecție a mediului. În lipsa unui asemenea plan, care nu a fost întocmit de la declararea zonei ca arie naturală protejată, nu sunt posibile intervenții în scopul protejării speciilor sau al conservării peisajului.
Măsurile prevăzute în planul de management includ:
– Protecția habitatelor naturale
– Măsuri de conservare a habitatelor naturale din parc, inclusiv a zonelor umede, a pajiștilor și a pădurilor.
– Protecția speciilor de plante și animale
– Măsuri de protecție a speciilor de plante și animale din parc, inclusiv a speciilor rare sau amenințate.
– Educația și sensibilizarea publicului
– Activități de educație și sensibilizare a publicului cu privire la importanța conservării Parcului Natural Văcărești.
Implementarea planului de management va contribui la conservarea și dezvoltarea durabilă a Parcului Natural Văcărești, un important spațiu natural din București.
Următorul pas va fi înaintarea documentației către Agenția pentru Protecția Mediului București pentru ca aceasta să emită decizia de încadrare în procedura de evaluare a planurilor de mediu.