Parcări pentru biciclete, controlate cu telefonul mobil și monitorizate video

1249

Primăria sectorului 4 va implementa în perioada imediat următoare un proiect pilot privind amenajarea, în spațiile publice, a unor containere speciale destinate depozitării în siguranță a bicicletelor.

Astfel, bicicliștii din sectorul 4 nu vor mai fi obligați să-și care bicicletele pe scările blocurilor și nici nu vor mai bloca culoarele de pe etaje, ci le vor lăsa într-un spațiu sigur, monitorizat video. Primul container de acest fel, folosit deja cu succes în Olanda, urmează să fie amplasat în zona Palatului Copiilor din sectorul 4 și va oferi posibilitatea tuturor celor ce locuiesc în zonă ori vin în Parcurile Tineretului și Parcul Lumea Copiilor să-și exprime opinia cu privire la oportunitatea achiziționării a cel puțin 30 de astfel de spații.

Accesul în aceste containere va fi posibil doar prin intermediul unei aplicații mobile ce va oferi fiecărui utilizator două coduri de acces. Unul ce va deschide ușa, iar al doilea ce va deschide lacătul electronic ce blochează bicicleta. Conform proiectului întocmit de Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, accesul în aceste containere va fi gratuit în primul an, iar ulterior, utilizatorii vor plăti o chirie modică ce va acoperi costurile de întreținere a spațiilor.

Infrastructura destinată bicicliștilor va continua însă și cu montarea de rastele metalice în zonele tuturor stațiilor de metrou, în curtea liceelor ori în orice alt loc în care utilizatorii vehiculelor pe două roți le vor transmite ca propuneri/sugestii către Direcția Mobilitate Urbană a sectorului 4.

Citește și: Taxa de salubrizare impusă de primarul Băluţă, desfiinţată

În plus, în fiecare parcare publică nou amenajată în sectorul 4, doritorii vor avea la dispoziție gratuit biciclete Pegas pe care le vor putea folosi în sistem ride-sharing.

Totodată, este important de menționat faptul că începând de astăzi, cei care nu au o bicicletă dar vor totuși să facă mișcare, pot închiria una de la centrul de închiriei pe care care compania I’Velo tocmai l-a deschis la intrarea în Parcul Lumea Copiilor.

Suntem obligați să le oferim bicicliștilor soluții moderne de depozitare a bicicletelor, adaptate unei capitale europene. Este un proiect pilot, unic în România, așa că după ce vom monta primul container, mă aștept ca un număr mult mai mare de utilizatori să ne transmită sugestiile lor!”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.